Mainos

LIVE to klo 9.30: Himasen tulevaisuusselonteko vihdoin valmis

Filosofi Pekka Himasen vetämän Kestävän kasvun malli -tutkimushankkeen loppuraportti julkistetaan vihdoin huomenna.

Himanen ja hankkeen toinen vetäjä professori Manuel Castells esittelevät kohutun selonteon lopputulokset Säätytalolla huomenna klo 9.30 alkavassa tilaisuudessa.

MTV Uutiset lähettää julkistustilaisuuden suorana nettisivuillaan.

Tilaisuuden avaa selvityksen Himaselta tilannut pääministeri Jyrki Katainen.

Suomen talouden kestävyyttä selvittävän loppuraportin esittelyn jälkeen tutkimusryhmä haastetaan väittelyyn. Haastajina ovat professori Heikki Hiilamo Helsingin yliopistosta, tutkimusprofessori Kiti Müller Työterveyslaitokselta, opiskelija Hilla Pyykkönen Aalto-yliopistosta sekä Ohto Kanninen Ajatushautomo Tänkistä. Väittelyn puheenjohtajana toimii professori Markku Wilenius Turun yliopistosta.

Tulevaisuusselonteon valmistelut alkoivat vuoden 2011 lopussa, kun pääministeri Katainen keskusteli Himasen kanssa yhteistyöstä.

Selonteon teettämisestä päätettiin vuonna 2012, kun valtioneuvoston kanslia, rahoittajat ja Himanen allekirjoittivat yhteistyösopimuksen. Hanketta ovat rahoittaneet Suomen Akatemia, Tekes ja Sitra. Julkisia varoja siihen on käytetty yhteensä 700 000 euroa.

Kohu tutkimushankkeesta nousi, kun kävi ilmi, että Kataisen johtama valtioneuvoston kanslia päätti sen teettämisestä ilman kilpailutusta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.