Räikkönen hävisi identtisellä ajalla – näin Yhdysvaltain GP:n aika-ajo eteni

Formula 1 -kauden 16:s aika-ajo ajettiin lauantaina Austinissa. MTV Sport seurasi paalupaikkataistelua hetki hetkeltä. Suora lähetys alkoi C More Maxilla ja C Moren suoratoistopalvelussa kello 24.


Q3:

Lopputulokset: 1. Hamilton 2. Vettel 3. Bottas 4. Ricciardo 5. Räikkönen 6. Verstappen 7. Ocon 8. Sainz 9. Alonso 10. Perez

Kello 1.01: Vettel nousee kakkoseksi! Ricciardo menee Räikkösen ohi ja Kimi iskee saman ajan tauluun, uskomatonta! Räikkönen kuitenkin jää Ricciardon taakse, sillä aussikuski teki ajan ensimmäisenä. Bottas ei pysty ohittamaan Vetteliä, hän jää kolmanneksi! Harmillinen loppu suomalaiskantilta katsottuna!

Kello 0.55: Sitten odotellaan viimeisiä vetoja. Verstappen on viidentenä vain tuhannesosan päässä Vettelistä. Muistetaan kuitenkin, että Verstappenille on tulossa 15 lähtöruudun rangaistus.

Kello 0.53: Räikkönen kolmanneksi! Häviää yli seitsemän kymmenystä Hamiltonille, mutta on puolitoista sadasosaa Vetteliä nopeampi! Räikkönen on radiossa todella tyytymätön kierrokseensa, Kimi kiroaa ajovirhettään.

Kello 0.52: Hamilton kärkeen, Bottas kakkoseksi. Suomalaiskuski oli nopeampi vielä ykkössektorilla, mutta sitten tuli takkiin 0,460 sekuntia.

Kello 0.48: Taas mennään! Nyt ratkotaan paalupaikka!

Q2:

Pudonneet: 11. Massa 12. Kvjat 13. Vandoorne 14. Grosjean 15. Hülkenberg (ei aikaa)

Kello 0.41: Räikkönen parantaa ja nousee kolmanneksi juuri ennen Vetteliä. Ja Alonso, mikä aika-ajo, kympin joukkoon! Tallikaveri Vandoorne on vasta 13:s.

Kello 0.38: Massalla moottoriongelmia ensimmäisen vedon aikana, seurataan onko vakavampi tilanne käynnissä. Brassikuski nyt sijalla 10, kun minuutti toista osiota jäljellä.

Kello 0.32: Vettel kolmanneksi, Ricciardo neljänneksi ja Räikkönen viidenneksi. Kimi valittaa tiimiradiossa menettäneensä puoli sekuntia 12. mutkassa.

Kello 0.29: Hamilton tykittää ykköseksi (1.33,560), Bottas kahden kymmenyksen päähän toiseksi. Viime vuoden ajat on jo pistetty murskaksi eli toisin sanoen: kierrosennätys.

Kello 0.26: Renault ei laita Nico Hülkenbergiä enää radalle. Saksalaiselle on tulossa rutkasti lähtöruuturangaistuksia ja Renault säästää renkaita.

Kello 0.25: Valot lyövät jälleen vihreää, nyt etsitään top kymppiä!

Q1:

Pudonneet: 16. Ericsson 17. Stroll 18. Hartley 19. Wehrlein 20. Magnussen

Kello 0.20: Ensikertalainen Brendon Hartley sijoittui 18:nneksi.

Kello 0.19: Stoffel Vandoorne pelastautuu viimeisellä kierroksellaan 13:nneksi ja belgialainen pääsee kakkososioon! Karsiutuminen olisi ollut surkea suoritus, sillä tallikaveri Fernando Alonso oli upeasti seitsemäs.

Kello 0.17: Räikkönen, Bottas ja koko kärkikymmenikkö ei enää radalle tule. Putoajat tulevat muualta.

Kello 0.12: Myös Kevin Magnussen häröilee radalla, Sergio Perez käy kuumana. Tanskalaisen temppu niin ikään tuomariston suurennuslasin alle.

Kello 0.11: Lance Stroll hidastelee ajolinjalla ja Romain Grosjean on lähellä rysäyttää suoraan perään. Tämä tilanne menee melkein varmasti tuomariston käsittelyyn.

Grosjean ja Stroll lähellä kolaria 0:26

Kello 0.10: Verstappen sysää ultrapehmeillä renkailla Bottaksen kakkoseksi. Ja heti perään Hamilton kärkeen vajaan kymmenyksen hollantilaista nopeampana. Räikkönen parantaa aikaansa, on nyt kuudentena.

Kello 0.07: Bottas kärkeen, ensimmäinen nopea aika ykköskorin kuskeilta. Suomalaiskuski sai kierroksensa osumaan, sillä kovemmilla renkailla ajavat Räikkönen, Vettel ja Hamilton jäivät hänestä yli sekunnin päähän.

Kello 0.00: Valot vihreät, nyt mennään! Daniil Kvjat ja Pascal Wehrlein ensimmäisinä radalle!

Kello 22.55: Hei hei hei, ollaanko siellä hereillä? Ihan kohta alkaa!

Kello 23.30: Austinissa elohopea on noussut yli 30 asteen, mutta radalla on tuulista, noin kuusi metriä sekunnissa. Sateen uhkaa ei ole. Sunnuntain kisaan ennustetaan huomattavasti viileämpää säätä.

Kello 23.00: Tunti vielä aika-ajoon!

Kello 22.45: Kaikkien aikojen suomalaiskiekkoilija Teemu Selänne on Austinissa paikan päällä kannustamassa suomalaisia.

Kello 22.40: Tervetuloa liveseurantaan! Justin Timberlake viihdyttää parhaillaan yleisöä Austinissa, aika-ajo käynnistyy kello 24 Suomen aikaa!

Lue myös:

    Uusimmat