Mainos

Suomi on maailmanmestari! Näin Pikkuleijonat löi finaalitrillerissä USA:n

7:06

Suomi on voittanut kultaa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailuissa. Pikkuleijonat löi tiukassa finaalissa USA:n 3-2. 

Videolla huippuhetket Pikkuleijonien finaalivoitosta.

Ottelun ratkaisu tapahtui kolmannessa erässä, kun turnauksen maalitilaston voittaja Niklas Nordgren teki alivoimalla voittomaalin. 

60. min: SUOMI VOITTAA MAAILMANMESTARUUDEN! OTTELU PÄÄTTYY 3-2. VIELÄ VIIMEISELLÄ MINUUTILLA OLI AVOPAIKKA JENKKIEN WAHLSTRÖMILLÄ, MUTTA HÄN PISTÄÄ OHI TYHJÄSTÄ MAALISTA.

​​​​​​​

59. min: Loistava viimeisen minuutin taistelu Suomelta!

59. min: Utuselta yritys tyhjään maaliin, mutta ohi menee. Pitkä kiekko tulee.

58. min: Jenkit ottaa maalivahdin pois. Minuutti jäljellä! Suomi johtaa!

58:18: USA aikalisä.

58. min: Suomi pystyy pysymään hyvin kiekossa. Vajaa kaksi minuuttia ja Suomi johtaa!

57. min: Annunen peittää loistavasti Jenkkien lähietäisyyden yrityksen, joka tulee välittömästi tasaviisikoin kun siirryttiin pelaamaan.

56. min: Suomi kestää tämän alivoiman. Aikaa kolme ja puoli minuuttia. Suomi johtaa 3-2!

54:34: Jäähy! Suomi, Jesperi Kotkaniemi. Hyökkäyspään kampitusjäähy. Tulee erittäin helposti tämä jäähy, jenkkipelaaja hyppää.

53. min: Viimeiset seitsemän minuuttia edessä. Suomi johtaa 3-2. Pikkuleijonien rohkea peli-ilme lupaa hyvää, mutta pienet on marginaalit.

51. min: Suomi kestää alivoiman loppuun. Pienestä nämä ovat kiinni: ensin ylivoimalla Jenkkien tolppa, sen jälkeen Suomen av-vastahyökkäyksestä johtomaali.

50:41 MAALI! SUOMI 3-2, NIKLAS NORDGREN, AV. Huikea vastahyökkäys Suomelta kahdella yhtä vastaan. Blokki ensin Nordgrenilta, sen jälkeen Jesperi Kotkaniemi ottaa kiekon, ja syöttää Nordgrenille. Kiekko reppuun ja Suomi johtaaaaaaaaaaa!

50. min: Jenkkien Wahlström ampuu rautoihin! Tolpat nyt Jenkeille 3-1. Sen jälkeen uhrautuvaa pelaamista Mikko Kokkoselta.

49:29: Jäähy! Ville Petman, Suomi. Kaksi minuuttia syy. Nyt on todella tärkeä tilanne tappaa jäähy!

48. min: Herkullinen taklaus Suomen kapteeni Toni Utuselta. Puolustaja tulee ahteripää edellä, ja lanaa jenkkipelaajan jäähän.

47. min: Erittäin vahva kolmannen erän aloitus Suomelta. Pikkuleijonat on sellaisella ilmeellä liikkeellä, että se janoaa kovaa mestaruutta!

46. min: Suomi tekee kolmella kahta vastaan hyökkäyksen. Rasmus Kupari haastaa keskustaan. Kaveri on ilmiliekeissä, ja tahtoo ratkaista pelin. Ei mennyt kuitenkaan tälläkään kertaa.

44. min: Ei maalia ylivoimalla, vaikka erinomainen erikoistilanne Suomelta olikin. Lähelle maalia Suomi pääsi kahdestikin. 2-2.

44. min: Loistava paikka maalin edessä ylivoimalla Suomen Sampo Rannalla. Rasmus Kupari haastoi vahvasti, ja toi kiekon alueelle. Seuraavassa hetkessä Suomen Niklas Nordgrenilla jo toinen maalintekotilanne samaan ylivoimaan. 

42:43: JÄÄHY! Oliver Wahlström, USA. Hyökkäysmaalin takana otettu rangaistus kampituksesta. Nyt on Suomella paikka!

42. min: Paha kiekonmenetys Suomelta oman maalin takana. Karmaiseva virhe, mutta USA ei pysty rokottamaan. Sitä ennen Rasmus Kupari oli huippupaikassa toisessa päässä.

41. min: Kolmas erä käyntiin huippujännittävässä 2-2-tilanteessa. Ellei ratkaisua tule varsinaisella peliajalla, seuraa 20 minuutin jatkoaika äkkikuolemaratkaisulla.

2. erä:

40. min: Toinen erä oli Yhdysvaltojen. Tilanne tasan 2-2. Ainoan maalin erään iski USA:n Janicke. Torjuntoja Annuselle 12, Knightisille 8. Oli Suomella toki ylärimakin erässä, mutta USA oli erässä kaikkiaan hallitsevampi osapuoli.

39. min: Aloituksen jälkeen 16-vuotiaalla ihmepoika Jack Hughesilla huippupaikka, mutta Suomi selviää. Erän lopussa USA lyö löylyä Suomen päässä. 2-2 taululla.

38. min: Läheltä piti -tilanne tulee Suomen päätyyn. Annunen jo jäissä ensimmäisen torjunnan jälkeen, mutta saa suljettua kiekon. Suomen maalivahti on jälleen iskussa, kuten eilenkin välieräpelissä.

37. min: Joel Farabee tulee maalin edustalle ja ampuu terävästi. Hyvä ja rauhallinen kilpitorjunta Justus Annuselta.

37. min: Loistava tilanne Suomen ykköspyssy Niklas Nordgrenilla, mutta ei! Otti kiekon aloituksen jälkeen haltuun, tuli keskikaistalle, mutta latasi liian kauan. Knight torjui. Edelleen 2-2.

37. min:Ville Petman toimittaa kiekon laidan lähettyviltä kohti maalivahti Knightia. 

33. min: Suomen Kim Nousiainen ampuu yläriman! Ei kuitenkaan uppoa. Nyt tolpat: Jenkit 2 - Suomi 1. Nyt ottaa Suomi pelin taas haltuun vaikean toisen erän alun jälkeen.

31. min: Ei ylivoimaonnistumista Suomelle. Aihio oli, mutta jenkit blokkasivat uhrautuvasti. Ylivoiman alueelle vienti tuotti hieman ongelmia.

29:39: Jäähy! K'andre Miller, USA. Syy: poikittainen maila. Erän ensimmäinen ylivoima Suomelle. Tärkeä hetki pelissä!

28.24 MAALI! USA 2-2, Trevor Janicke. Jenkkipelaaja Weiss ottaa kovin ottein kiekon Leijona-puolustajalta kulmassa. Suomen oman maalin puolustaminen pettää, ja Janicke pääsee iskemään kiekon sisään. Annunen torjui ensimmäisen kudin, muttei ehtinyt enää toiseen. Jenkit on tullut kahden maalin takaa tasoihin. Syöttöpisteet: Jake Pivonka ja Tyler Weiss.

28. min: Toisen erän ensimmäinen tekninen aikalisä. USA on nyt paremmin pelissä mukana kuin avauserässä. Maaleja ei kuitenkaan olla nähty tässä erässä.

27. min: Sampo Ranta nousee maalin takaa maalin kulmalle, mutta ei pääse kunnon sektoriin ampumaan. Edelleen Suomelle 2-1.

24. min: Anttoni Hongalta jälleen erittäin kylmäpäinen nousu ykkössektoriin ampumaan, mutta Knights kestää USA-maalissa.

23. min: USA:lla toinen tolppa tässä pelissä! Ykkösketjun Joel Farabee ampui.

22. min: Suomi kestää hienosti alivoiman erän alkuun. Edelleen kuitenkin nähdään, että Jenkkien yv on vaarallinen.

21. min: Suomi aloittaa erän alivoimalla. Justus Annuselle ensimmäinen kuti, jonka hän torjuu helposti. Suomi johtaa 2-1.

1. erä:

20. min: Ensimmäinen erä päättyy Suomelle 2-1. Pikkuleijonilta erinomainen ennakkoluuloton startti peliin ja kaksi ylivoimaosumaa. Jenkit pääsi erän lopussa finaaliin mukaan Gilesin tekemällä maalilla. Suomen Justus Annuselle seitsemän torjuntaa. Jenkkien Spencer Knightille kahdeksan torjuntaa. Viihdyttävä ja tapahtumarikas erä.

19:59: JÄÄHY JESPERI KOTKANIEMI, SUOMI. Toinen jäähy Suomelle.

19. min: Paha paikka tulee Suomen päähän Anttoni Hongan erheestä oman maalin edestä, mutta Annunen kestää.

18. min: Rasmus Kupari pääsee jälleen yksin läpi, mutta ei pysty ohittamaan maalivahti Knightia.

16:53: MAALI! USA 2-1, PATRICK GILES. Pahaan paikkaan tulee. Suomella oli erinomainen ote peliin. Keskikaistalta lähti kuti. Syöttöpisteet: Ty Emberson ja Tyler Weiss.

15. min: Suomi selvittää alivoiman, mutta se nähtiin, että Jenkkien ylivoima on vaarallinen.

14. min: Jenkkikuti kilahtaa ylivoimalla tolppaan. Suomi selviää ja johtaa edelleen 2-0.

13:50: JÄÄHY. LEEVI AALTONEN, SUOMI. Pikkuleijonien ensimmäinen alivoima. Syy huitominen.

13. min: Maalitykki Wahlström Jenkeiltä pääsee yrittämään malain edestä, mutta Annunen torjuu. Ensimmäin kunnon tilanne Suomen päähän.

12:33: MAALI! SUOMI 2-0, YV, KAAPO KAKKO. Kakko pommittaa aivan vasempaan ylänurkaan! Komea kuti ylähyllylle ja siellä soi! Neljäs maali Kakolle tähän turnaukseen. Syöttöpisteet Anttoni Hongalle ja Rasmus Kuparille.

11:59: JÄÄHY. ALEX TURCOTTE, USA. Toinen ylivoima Suomelle heti perään. Soiko taas maalissa?

9.13: MAALI! SUOMI 1-0, YV, ANTTONI HONKA. Honka pommittaa viivasta ja sinne menee! Suomi johtaa finaalia ylivoimamaalinsa turvin! Jesperi Kotkaniemelle syöttöpiste.

8.45: JÄÄHY. JACK HUGHES, USA. Suomi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Sitä edelsi USAn pelin eka huippupaikka.

8. min: Oliver Wahlström (USA) pääsee ampumaan kaukaa, ei vaikeuksia maalivahti Justus Annuselle. Wahlström ja Suomen Niklas Nordgren taistelevat maalikuninkuudesta (seitsemän osumaa molemmilla).

7. min: Jenkeille pitkäkiekko. Vaikea startti USA:lle. Rohkea Pikkuleijonat on pelin herra alussa.

6.min: Hyvää tulta tarjoaa Suomi jatkuvasti USA:n maalille. Aivan kuten eilen välieräpelissä Ruotsia vastaan. Ennakkoluulotonta! Edelleen 0-0.

5. min: Kaapo Kakko pääsi lähes läpiajoon, mutta ei saanut otettua syöttöä haltuun.

5. min: Ensimmäinen viisi minuuttia pelattu. 0-0. Mutta onpahan hienoa nähdä ennakkoluulotonta peliä Pikkuleijonilta!

4. min: Jesperi Kotkaniemi tarjoaa maalin eteen, mutta Knight torjuu. Perään Suomen ykkösketju uudestaan alueelle ja Niklas Nordgren ampuu. 

3. min: Aaltonen alueelle sisään ja ampuu patjoihin. Vauhdilla mennään päästä päähän.

1. min: Anttoni Honka ajaa alueelle sisään ja ampuu! Hyvää osoitusta rohkeudesta heti alkuun - turha kumarrella!

MM-FINAALI SUOMI-USA ALKAA!

Kello 17:39: Suomen päävalmentaja Tommi Niemelä hymyilee jälleen rentona vaihtoaitiossa.

Kello 17:34: Tässä hyviä nostoja seurattavaksi:

Kello 17:29: Suomi on aiemmin voittanut kolme kertaa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden (1999, 2000 ja 2016). Hopealla Suomi on ollut myös kolmesti (2006, 2015 ja 2017). Vuonna 2000 Suomen alle 18-vuotiaiden mestarijoukkueessa pelasivat muun muassa Tuomo Ruutu ja Kari Lehtonen. Vuonna 2014 MM-turnauksen tähtikentälliseen valittiin hyökkääjä Jesse Puljujärvi ja maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen.

Kello 17:25: USA:lta huippumielenkiintoinen yksilö on ykkösketjun sentteri Jack Hughes. Hän johtaa turnauksen pistepörssiä. Hänestä povataan NHL-draftin ykkösvarausta kesällä 2019. Lue lisää: Pikkuleijonien on saatava kuriin USA:n 16-vuotias ihmepoika

Kello 17:18: Suomen Niklas Nordgren ja USA:n Oliver Wahlström käyvät taistelun MM-turnauksen maalikuninkuudesta. Kummallakin on ennen finaalia kasassa seitsemän täysosumaa.

Kello 17:15: Suomi ei ole tehnyt muutoksia kokoonpanoon eiliseen välieräotteluun verrattuna.

Hyökkääjät:
15 Niklas Nordgren - 9 Jesperi Kotkaniemi - 33 Kaapo Kakko
10 Rasmus Kupari - 27 Kristian Tanus - 24 Sampo Ranta
34 Arttu Nevasaari - 22 Anton Lundell - 12 Leevi Aaltonen
13 Konsta Hirvonen - 23 Ville Petman - 21 Jesse Moilanen
19 Lenni Killinen

Puolustajat:
37 Toni Utunen - 20 Mikko Kokkonen
2 Santeri Salmela - 36 Anttoni Honka
29 Kim Nousiainen - 6 Lassi Thomson
25 Peetro Seppälä

Maalivahdit:
31 Justus Annunen (1 Jere Huhtamaa)

Kello 17:12: Finaalivastustaja USA on Suomelle todella kova haaste. Vedonlyöntiyhtiöiden näkemys kertoimenasettelussa on, että USA on suosikki peliin – mutta urheilussa kaikki on mahdollista, varsinkin kun mestaruus ratkaistaan yhdellä ottelulla.

Kello 17:06: Tervetuloa liveseurantaan!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.