Kanada ja USA välieriin, Tshekin ja Venäjän kisat päätökseen – näin ensimmäiset puolivälieräottelut etenivät

USA ja Kanada etenivät ensimmäisinä joukkueina jääkiekon MM-kisojen välieriin. USA voitti Tshekin 3-2 ja Kanada kukisti Venäjän 5-4 jatkoajalla. MTV Sport seurasi otteluita hetki hetkeltä.

Kanada saa vastaansa joko Suomen tai Sveitsin. USA puolestaan kohtaa välierissä Ruotsi-Latvia -ottelun voittajan.

Liveseurannat alla:

Jatkoaika

RUS-CAN: MAALI! Kanada voittaa 5-4! Connor McDavid tarjoilee hienon syötön O'Reillylle, jolla on todella helppo työ tuikata peliväline verkkoon.

RUS-CAN: 65. min: Kanadan Ryan O'Reilly runnoo itsensä väkisin maalille, mutta ratkaisuosumaa ei vielä nähdä.

RUS-CAN: 63.35: JÄÄHY! Venäjän Kirill Kaprizov joutuu rikkomaan Darnell Nursea ja Kanada pääsee ylivoimalle. Kanada ottaa samassa ajassa aikalisän.

RUS-CAN: Jatkoaika pelataan neljällä neljää vastaan. Mikäli ratkaisua ei 10 minuutin jälkeen synny, ratkotaan voittaja voittomaalikisassa.

3. erä

USA-CZE: 60.00: Summeri soi. USA voittaa Tshekin 3-2 ja etenee välieriin.

RUS-CAN: 60.00: Kanadan ja Venäjän puolivälieräottelu venyy jatkoajalle lukemissa 4-4.

USA-CZE: 57.31: Tshekki ottaa aikalisän. Samalla Francouz jää vaihtoaitioon, joten Tshekki hakee tasoitusta ilman maalivahtia.

USA-CZE: 57. min: Dylan Larkinilla on hyvä mahdollisuus lyödä viimeinen naula Tshekin arkkuun, mutta Pavel Francouz pitää torjunnallaan Tshekin mukana pelissä.

RUS-CAN: 54.34: MAALI! VENÄJÄ 4-4! Artem Anisimov nostaa upeasti rystyltä Venäjän jälleen tasoihin.

USA-CZE: 53. min: Joukkueet jälleen täysilukuiset.

RUS-CAN: 52.13: MAALI! KANADA 4-3! Pierre-Luc Dubois on kärkkäänä irtokiekossa ja tuikkaa Kanadan taas johtoon.

USA-CZE: 50.46: JÄÄHY! USA:n Dylan Larkin kaataa Tshekin David Pastrnakin jäähyn arvoisesti. Tshekki ylivoimalle.

USA-CZE: 49. min: Patrick Kane hakee hattutemppua komealla rystylaukauksella, mutta tolppa estää USA-taiturin aikeet.

RUS-CAN: 51. min: Matthew Barzal pääsee vastakkain Shestyorkinin kanssa, mutta venäläisvahti torjuu hienosti.

RUS-CAN: 48.44: MAALI! VENÄJÄ 3-3! Sergei Andronov tuo Venäjän tasoihin. Kanadan johtoasema kesti vain puolitoista minuuttia.

USA-CZE: 46.58: MAALI! USA 3-2! Patrick Kane iskee ottelun toisen osumansa terävällä rannekudilla.

RUS-CAN: 47.11: MAALI! KANADA 3-2! Kyle Turris tulittaa Kanadan jälleen johtoon Jaden Schwartzin syötöstä.

RUS-CAN: 45. min: Kanadan Colton Parayko laukoo jälleen tulisesti, mutta Shestyorkin poimii Venäjän maalilla kiekon hanskaansa.

USA-CZE: 44. min: Molemmilla joukkueilla on jälleen viisi kenttäpelaajaa jäällä, kun Gaudreau ja Sklenicka pääsevät jäähyaitiosta.

USA-CZE: 41.09: JÄÄHY! USA:n Johnny Gaudreau saa kaksi minuuttia mailasta kiinnipitämisestä. Samassa ajassa tuomitaan Tshekin David Sklenickalle kahden minuutin rangaistus. Neljällä neljää vastaan mennään seuraavat kaksi minuuttia.

USA-CZE: 41. min: USA on jälleen täysilukuinen.

Kolmannet erät ovat käynnissä!

2. erä

RUS-CAN: 40.00: Myös Venäjä nousi kahden maalin takaa tasoihin toisessa erässä. Kaikkiaan erän aikana nähtiin kolme osumaa. Tilanteesta 2-2 päätöserään.

USA-CZE: 40.00: Toinen erä on pelattu. Tshekki tykitti kahdella osumallaan pelin tasoihin. Onnistujina Michal Repik ja Martin Necas. Päätöserään lukemista 2-2.

USA-CZE: 38.30: JÄÄHY! USA saa kaksi minuuttia huitomisesta ja Tshekki pääsee toistamiseen ylivoimalle tässä erässä.

RUS-CAN: 37.32. MAALI! VENÄJÄ 2-2! Alexander Barabanov ohittaa Darcy Kuemperin ja tuo Venäjän tasoihin.

RUS-CAN: 37. min: Venäjä ei saa juuri mitään aikaan ylivoimallaan ja Kanada selvittää alivoimansa kunnialla.

RUS-CAN: 34.08: JÄÄHY! Kanadan Joel Edmundson saa kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä. Venäjä pääsee ensimmäisen kerran tässä ottelussa ylivoimalle.

RUS-CAN: 32.53: MAALI! VENÄJÄ 1-2! Ilja Mikhejev iskee tärkeän tasoitusmaalin Venäjälle vain minuutti Kanadan osumasta.

USA-CZE: 30.55: MAALI! TSHEKKI 2-2! 19-vuotias Martin Necas ohjaa komeasti kiekon maalin edestä reppuun ylivoimalla.

RUS-CAN: 31.51: MAALI! KANADA 2-0! Ryan Nugent-Hopkins laukoo ylivoimalla Kanadan toisen maalin.

USA-CZE: 30.32: JÄÄHY! Tshekki pääsee hakemaan tasoitusta ylivoimalla. USA:n Charlie McAvoy huitoo itsensä boksiin.

RUS-CAN: 30.47: JÄÄHY! Venäjän Sergei Andronov lähtee toistamiseen tässä ottelussa jäähyistunnolle. Tälläkin kertaa syynä kampitus.

USA-CZE: 30. min: Martin Necas on karata läpiajoon, mutta hänet luistellaan kiinni. Necas onnistuu tarjoilemaan kiekon kuitenkin Dominik Kubalikille, joka tulittaa suoraan syötöstä. USA-vahti Keith Kinkaid venyy hienoon torjuntaan.

RUS-CAN: 30. min: Venäjä on saanut hieman otetta itselleen. Mihail Grigorenko punnertaa vahvasti maalille, mutta ei onnistu saamaan varsinaista maalintekoyritystä aikaiseksi.

USA-CZE: 24.56: MAALI! TSHEKKI 1-2! Michal Repik laukoo todella tarkasti suoraan Radek Faksan syötöstä kiekon vastuttamattomasti Kinkaidin ohi ylänurkkaan.

USA-CZE: 24. min: Tshekin Michal Repik laukoo ranteella, mutta USA-vahti Keith Kinkaid torjuu helposti tshekkiläisen yrityksen.

RUS-CAN: 22. min: Kanada laukaus vaihtaa vaarallisesti suuntaa venäläislavasta, mutta Venäjän maalivahti Igor Shestyorkin torjuu vaikean kiekon.

Otteluiden toiset erät ovat käynnissä!

1. erä

RUS-CAN: 20.00: Summeri soi avauserän päättymisen merkiksi. Colton Parayko laukoi erän ainoan osuman ja Kanada johtaa 1-0.

USA-CZE: 20.00: Ensimmäinen erä päättyy. USA aloitti ottelun terävästi ja johtaa 2-0 Patrick Kanen ja Cam Atkinsonin osumilla.

USA-CZE: 16. min: Tshekki saa aikaiseksi vahvan hyökkäyksen USA:n alueella, mutta kavennusosuma jää odottamaan itseään.

RUS-CAN: 14. min: Venäjä selvittää alivoimansa kunnialla. Joukkueet ovat jälleen täysilukuiset.

USA-CZE: 12.19: MAALI! USA 2-0! Cam Atkinson viimeistelee näyttävästi USA:n jo kahden maalin johtoon. Hienon syötön osumaan tarjoili Nick Bonino.

RUS-CAN: 11.36: JÄÄHY! Venäjällä on liikaa kenttäpelaajia jäällä ja Kanada pääsee toistamiseen ylivoimalle.

USA-CZE: 10.36: MAALI! USA 1-0! Patrick Kane spurttaa laidasta Tshekin alueelle ja laukoo terävän rannekudin ohi Tshekki-vahti Pavel Francouzin.

USA-CZE: USA:n Dylan Larkin pääsee karkaamaan läpiajoon, mutta ei onnistu viimeistelyssään.

USA-CZE: 08.21: JÄÄHY! USA:n Alec Martinez lähtee kahdeksi minuutiksi jäähyaitioon ja Tshekki pääsee jauhamaan ylivoimaa.

USA-CZE: 8. min: Ottelu on alkanut tasaisesti, mutta kaikista vaarallisimmat maalipaikat ovat vielä puuttuneet.

RUS-CAN: 04.45: MAALI! KANADA 1-0! Colton Parayko tulittaa karmealla voimalla kiekon Venäjän verkkoon. Olipahan pommi.

USA-CZE: 3. min: Tshekin Dmitrij Jaskin saa USA-mailasta silmään ikävännäköisesti, mutta tilanteesta ei tuomita rangaistusta.

RUS-CAN: 02.55: JÄÄHY! Kanada pääsee ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Venäjän Sergei Andronov saa kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta.

USA-CZE: 2. min: USA:n Cam Atkinson laukoo terävästi, mutta maaliraudat estävät ottelun avausmaalin syntymisen.

Ottelut ovat käynnissä!

Kello 17.10: Tervetuloa mukaan liveseurantaan! MM-kisojen puolivälierät käynnistyvät kahdella todellisella herkkupalalla, kun USA ja Tshekki sekä Venäjä ja Kanada iskevät yhteen.