Mainos

Autoilua karmeassa kelissä – luuletko suoriutuvasi ongelmitta?

Millaista on ajaa autolla lumisateessa kovassa sivutuulessa ja liukkaalla tiellä? Tänä talvena ajokeli on ollut paikoin todella haasteellinen, eikä kohtalokkailta turmilta ole vältytty. Esimerkiksi viime päivinä ohitustilanteissa on saanut surmansa ainakin kaksi ihmistä, lisäksi liukas keli suisti armeijan autot ojaan.

Aamun Huomenta Suomessa vierailemme suorassa lähetyksessä Työtehoseurassa kello 8.40.

Yksikön päällikkö Teemu Lähde esittelee ajosimulaattoria, jolla voi kokeilla esimerkiksi sitä, miltä tuntuu ajaa autolla kaikkein kurjimmassa talvikelissä. Lähde kertoo, miksi ja miten liukkaan kelin ajoa kannattaa harjoitella etukäteen.

Toimittaja Kati Savander kokeilee lähetyksessä simulaattoria ja sitä, kuinka pahaan keliin omat ajotaidot riittävät. Lähde on luvannut kommentoida toimittajan suoritusta.

Lumipyryn, rankkasateen, sumun tai liukkauden aiheuttamat vaikeat ajo-olosuhteet haastavat kuljettajaa, muistuttaa Liikenneturva. Ennakointi on paras tapa vastata näihin vaihtuvan kelin haasteisiin. Ennakoiva kuljettaja pitää kelivaraa ja tunnistaa vaaratekijät ajoissa. Oikea tilannenopeus ja riittävä turvaväli muihin tiellä liikkujiin mahdollistavat turvallisen matkanteon myös kehnoissa ja liukkaissa kelioloissa.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnat tutkivat viime vuonna 220 kuolemaan johtanutta onnettomuutta, joissa kuoli 241 henkilöä. 

Huomenta Suomi joka arkipäivä kello 6.25 alkaen.

2:39:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.