Pertti Kurikan Nimipäivät ei yltänyt finaaliin – näin suuri viisuilta eteni

Viisufanien odotus päättyy! Suomi on tänään euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa. MTV.fi seuraa suoraa lähetystä hetki hetkeltä.

Pertti Kurikan Nimipäivät nousi tiistaina lavalle Wienissä miljoonien tv-katsojien seuratessa viisujen ensimmäistä semifinaalia. PKN esiintyi semifinaalilähetyksessä viidentenä. Jatkoon lauantaiseen finaaliin pääsi 10 maata. 

PKN ei päässyt finaaliin. Lauantain finaaliin tiensä selvittivät Albania, Armenia, Venäjä, Romania, Unkari, Kreikka, Viro, Georgia, Serbia ja Belgia.

00:09: Eihän se mennyt lopulta niin kuin piti, Eurooppa äänesti ihan väärin. Mutta pidetään tämä mielessä, eikös niin. Hyvä PKN ja kiitos tätä liveseurantaa seuranneille. Hyvää yötä!

00:00: Ei voi mitään, PKN teki hienon urakan UMK-kisassa ja nyt Wienissä. Aivan upea suoritus, upea semifinaali! Tällä kertaa Itä-Euroopan maat veivät pitkälti tässä karsinnassa. Onnea finalisteille, mutta onnea myös Pertti Kurikan Nimipäiville!

23:59: Finaaliin pääsevät myös Belgia, Georgia, ja Serbia. PKN ei pääse finaaliin.

23:57: Romania on neljäs finalisti ja viides puolestaan Unkari. Kuudentena finaaliin Kreikka, seitsemäntenä ennakkosuosikki Viro, jes!

23:56: Finalistit julkistetaan. Ensimmäinen finalisti on Albania, toinen Armenia. Kolmantena finaaliin pääsee odotetusti Venäjä.

23:55: No niin, loppuivathan ne väli-insertit ja varmojen finalistien esityspätkät vihdoin. Viisi minuuttia ja PKN:n kohtalo on selvillä. Äänet on nyt laskettu!

23:47: Oih, jengihän ryhtyy ihan runoilemaan PKN:n hyväksi. Mahtavaa, Kaj Kunnas!

23:45: Tämä on kyllä niin harmi, mutta pelin henki on mikä on, Suomessa ei voi äänestää Suomea.

23:44: Miltä teidän finaaliveikkauslistat näyttää?

23:41: Nyt äänestysaika päättyi, enää voi vain odotella. Sormet ja varpaat ristiin!

23:40: Minuutti äänestysaikaa jäljellä.

23:39: Äänestystä vielä hetki käynnissä ja illan esitysten lyhyet kertaukset pyörivät jo toista kertaa. Tulis nyt ne tulokset jo!

23:34: Huh, Kari Aalto on palannut green roomiin. Viisuhengen mukaisesti pojat heiluttavat myös muiden maiden lippuja. Pertti Kurikka fanittaa Kreikkaa.

23:30: Eurooppa (ja Australia) äänestävät parhaillaan ja sitten on vuorossa se illan jännittävin hetki. PKN finaaliin!

23:23: Ne oli siinä! Ensimmäinen semifinaali on paketissa. 16 maata, mutta vain 10 finaalipaikkaa, iiks. Eurooppa, äänestäkää PKN:ää! Ja Australia myös, tietty!

23:21: Tässäkö illan viisuskandaali?! Minne katosi Kari Aalto? 

"Kari disappeared. We're pretty sure that he went to smoke a cigarette. #PKN #eurovision #euroviisut #finland #esc15"

23:19: Suomen lisäksi myös Romanian kappale oli maan omalla kielellä. Twitterkansa kuitenkin kyselee, että mihin jäivät kappaleen tekstitykset? Koskettava tarina taisi jäädä monelta tajuamatta.

23:17: Viisuselostaja Cristal Snow on lanseeraamassa näistä viisuista #viittaviisuja. Mites tuo herran oma asuvalinta viisukatselmuksessa?

23:14: Suomi koko viisuvoittoon! Kansainvälisellä #FIN-hashtagilla tulee Twitterissä jatkuvalla syötöllä ylistäviä kommentteja – toki myös niitä vähemmän mairittelevia, mutta nyt ei keskitytä niihin, eihän!

23:10: Tanskan poikien meiningistä tulee jotenkin mieleen Suomen viime vuoden edustaja Softengine, vaikka musiikkityyli onkin eri. Tanska on myös yksi tämän semifinaalin suosikeista.

23:09: Kippis! PKN ei näytä turhia jännittävän viisuareenan greenroomissa.

23:03: BBC hehkutti jutussaan PKN:ää jo aiemmin tänään, ja Briteissä ollaan näköjään hereillä myös nyt. Yay!!

23:00: Venäjä on semifinaalin 12. esiintyjä ja niin ikään myös ennakkosuosikki Viron ohella. Polina Gagarinan A Million Voices, tässäkin veisussa uskotaan isosti rakkauteen ja yhteisöllisyyteen. Yleisössä heiluvat sateenkaariliput. 

22:58: Minkähänlainen fiilis Wienin areenalla oli PKN:n vedon aikana? Tällainen, wou!

22:55: Onko jengillä kotikatsomoissa euroviisubingo käynnissä? Ainakin Ylellä on valmis pohja bingoiluun täällä. Ja näyttää niitä tuloksiakin jo syntyneen nyt, kun ollaan semifinaalin puolivälissä:

22:53: Suomen povataan Twitterissä menevän finaaliin:

22:51: Huhhuh, nythän se Serbian viisu lähti lentoon ja koko viisuyleisö näyti sekoavan. Liput liehuvat ja Serbia saa ehkä tähän mennessä semifinaalia kovimmat aplodit. 

22:48: Serbian viisukappaleessa on euroviisujen hengen mukainen sanoma sisäistetty: "yes I'm different but it's okay". 

22:47: Myös viisuselostaja Cristal Snow'n suosikki on Viro:

22:40: Viro on yksi koko viisujen ennakkosuosikeista! Stig Rästa ja Elina Born ja Goodbye To Yesterday. Tälle kaksikolle luulisi satelevan ääniä ainakin Suomelta.

22:38: Ei kai tästä vaan kenellekään muulle tullut mieleen muuan Conchita Wurst ja Rise Like a Phoenix...? Kreikan Maria Elena Kyriakou veti kyllä kovaa ja korkealta, jos ei muuta. 

22:36: PKN:n veto näyttää saaneen hehkuttavia kommentteja myös kansainvälisiltä viisufaneilta, jes.

Kello 22:32: Nyt on kaikki annettu mitä tänään antaa voi, PKN sai huikeat aplodit viisuyleisöltä. Se oli siinä! Aivan mahtavaa!

Kello 22:30: Aina mun pitää äänestää PKN finaaliin! Eurooppa, tehkää se! Viisujen kovimmat minuutti ja 40 sekuntia käynnistyi NYT.

Kello 22:29: Aijjaijjjaijjai, ihan kohta se tulee.

Kello 22:26: Enää yksi esitys, Alankomaat, ennen PKN:ää! Mitenköhän menee pojilla? No näin:

Kello 22:22: Belgia on yksi tämän semifinaalin ennakkosuosikeista. Loïc Nottetin poikamainen charmi saattaa vedota ainakin naispuolisiin viisufaneihin!

Kello 22:18: Armenian Genealogy-kokoonpanon Face The Shadow -kappale vuorossa Moldovan jälkeen. Räväkän alun jälkeen vähän rauhallisempaa tunnelmaa.

Kello 22:16: Yleisössä näkyy ainakin Tanskan, Saksan, Viron ja Venäjän lippuja. Ainakin alussa näkyi kuitenkin myös jättimäinen Suomen lippu!

Kello 22:15: Moldovan Eduard Romanyuta avaa illan. Vähän poliisileikkejä heti alkuun, ja viisuyleisö ainakin näyttää syttyvän. 

Kello 22:11: Suomen viisut aikanaan vuonna 2007 juonsi Jaana Pelkonen. Jaana ehti jo huomata yhdennäköisyyden Conchitan kanssa. 

Kello 22:08: Ottakaa PKN:n Tonista mallia viisujen kotikatsomoihin! I like to move it move it.

Kello 22:05: Tervetuloa vuoden 2015 euroviisuihin, suorana Itävallasta Wienistä. Kilpailijat, lava on teidän, Conchita spiikkaa ja alkaa esitellä illan päätähtiä; semifinaalin osanottajia. 

Kello 22:02: Conchita Wurst hurmaa viisuyleisön voittokappaleellaan Rise Like a Phoenix. Wurst astelee kappaleen alun jälkeen keskelle yleisöä valkoiseen iltapukuun sonnustautuneena. 

Kello 22:00: Nyt se alkaa! Show'n käynnistää itseoikeutetusti viime vuoden voittaja Conchita Wurst. Lähetyksen alkuun näytetään pätkiä Wurstin voitonhetkistä.

Kello 21:57: Viisulähetyksen kommentaattoreina ovat toimittaja Aino Töllinen sekä Cristal Snow. Cristal Snow on yhtä jännittynyt kuin varmasti monet kotikatsomoissakin:

Kello 21.53: Nyt alkaa jo jännittää! Alle kymmenen minuutin kuluttua TV2:n viisulähetys pääsee starttaamaan. PKN saapui Wienin viisuareenalle jo hyvissä ajoin ennen semifinaalia. Suomalainen media oli bändiä vastassa.

Jo ennen PKN:ää paikalle saapui heidän tilaamaansa pizzalähetys. Näillä pidetään nälkä ja jännitys kurissa omaan esitysvuoroon saakka!

Kello 21:50: Suora lähetys alkaa kello 22 ja MTV.fi seuraa kahden tunnin mittaista viisushow'ta livenä hetki hetkeltä. Tervetuloa mukaan, viisufanit!

Lue myös:

    Uusimmat