Mainos

LIVE hetki sitten: Kaksintaistelussa Soini ja Rinne – katso aikajanat uran varrelta

55:00

MTV Uutisten Kaksintaistelu-sarja jatkuu tänään Perussuomalaisten ja SDP:n välisellä keskustelulla.

Suorassa lähetyksessä toisensa kohtaavat puoluejohtajat Timo Soini (ps.) ja Antti Rinne (sd.). Ohjelma nähdään MTV3-kanavalla ja MTV.fi:ssä kello 20 alkaen.

Timo Soini nousi SMP:n puoluesihteeriksi vuonna 1992. Puolueen raunioille perustetun perussuomalaisten ehdottomana johtohahmona Soini on ollut jo liki 20 vuotta.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne oli entisessä elämässään Suomen tunnetuimpia ammattiliittojohtajia, joidenkin mielestä maan kovin ja jääräpäisin lakkokenraali.

Rinne nousi puolueen johtoon ammattiliitto Pron puheenjohtajan paikalta vuosi sitten toukokuussa, kesällä hänestä tuli myös valtiovarainministeri.

Lähetyksen juontavat politiikan toimittajat Eeva Lehtimäki ja Timo Haapala. He odottavat mielenkiintoista keskustelua, jossa kipinät ja lausahdukset sinkoilevat.

– Tämä parivaljakko kamppailee Suomen suurimman työväenpuolueen asemasta ja kumpikin pyrkii hallitukseen, Lehtimäki sanoo.

– Kreikan vakuudet käytäneen illan lähetyksessä läpi, mutta myös Suomen tulevaisuuden haasteet. Ulkopoliitiikkaakaan emme unohda, koska Soini on eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja.

Haapalan mukaan puoluejohtajilla on nyt näytön paikka, kun aikaa perusteluille on perinteisiä tv-tenttejä enemmän.

– Yritämme saada eroja esiin. Jokainen puheenjohtaja on vahva persoona. Heiltä toivommekin railakasta ja kirkasta otetta, ettei ajauduta poliittiseen syleilyyn ja fraselogiaan.

Juontajan rooli lähetyksessä on johdattaa keskustelua ja tehdä pelinavauksia – mutta myös katsoa sen perään, että puheenjohtajat pysyvät asiassa.

– Kaksintaistelut ovat olleet aikaisemmin osa isompia tenttikokonaisuuksia, mutta nyt halusimme tälle kaksintaistelu-muodolle enemmän aikaa. Tunnin tentissä puheenjohtajat pääsevät ottamaan mittaa toisistaan kunnolla ja jos joku keskustelunaihe aloittaa kunnon taistelun – tai edes mehukkaan keskustelun – sille löytyy aikaa, kertoo lähetyksen tuottaja Heikki Piuhola.

– Tässä puheenjohtajat joutuvat perustelemaan kantojaan myös toisilleen – ei vain toimittajalle. Ja mahdollisuus haastamiseen on koko ajan.

Toimittajamme seuraavat lähetystä myös Twitterissä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja