LIVE klo 20: Journalistihuiput palkitaan – gaala myös netissä

55:00

Suuri Journalistipalkinto -kilpailun voittajat ratkeavat tänä iltana. 

Bonnierin journalistikilpailun palkinnot jaetaan tänään suorassa lähetyksessä kello 20. Lähetys nähdään sekä MTV3-kanavalla että MTV.fi:ssä.

Kilpailussa on neljä palkintoluokkaa, Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden journalisti ja uutena kategoriana Vuoden kirja. Ehdokkaita kategorioihin tuli yli kolmesataa ehdotusta yleisöltä ja alan ammattilaisilta.

Näistä ehdokkaista palkintolautakunta valitsi kuhunkin kategoriaan neljä eri ehdokasta. Tutustu ehdokkaisiin täällä. Ehdokkaiden esittelyvideot Katsomossa

Palkinnon arvo on jokaisessa kilpailukategoriassa 7500 euroa. 

Yleisöllä yhä isompi rooli

Kilpailu on järjestetty vuodesta 2001 asti. Se on muuttanut muotoaan vuosien varrella, samalla kun myös journalismi on muuttunut.

– Yleisön kanssa vuorovaikuttaminen on tullut jokapäiväiseksi. Media ottaa yleisön nykyään eri tavalla tosissaan kuin ehkä aikaisemmin ja yleisö otetaan mukaan myös itse juttuun, ei vain jutun kohteena, vaan osana sitä, kuvailee MTV Uutisten vastaava päätoimittaja ja Suuri Journalistipalkinto -kilpailun palkintolautakunnan puheenjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Sosiaalinen media vaikutti tänä vuonna paljon ehdotuksiin.

– Tänä vuonna tuli paljon ehdotuksia sellaisista aihealueista ja kirjoituksista, jotka ovat synnyttäneet paljon keskustelua ja herättäneet ihmisissä innostusta ja mielipiteitä puolesta ja vastaan erilaisissa some-yhteisöissä.  Ehdotuksissa oli paljon tällaisia esimerkkejä ja tekijöitä, kuten journalistit Ulla Appelsin ja Heikki Aittokoski.  Journalistisella tuotteella on tavallaan nykyään tätä jatkoelämää. Näemme miten se herättää ihmisissä uusia oivalluksia ja kenties vastaväitteitäkin. Sehän on yksi journalismin merkittävistä tehtävistäkin, Ylä-Anttila sanoo.

Gaalassa huippujournalisteja sekä esiintyjiä

Gaalalähetyksen tuottaja Asta Kujala odottaa lähetykseltä hienoa tunnelmaa.

Kujala muistuttaa, että gaala on oiva tilaisuus nähdä tunnin lähetyksen aikana vuoden sykähdyttävimmät journalistiset jutut.

– Gaalassa on mahdollista nähdä tekijöiden kasvot. Journalistien, jotka tekevät meille uutisjuttuja ja koskettavia tarinoita. Suomalaisen median kärkitekijät palkitaan nyt ansiokkaasta työstä.

Gaalalähetyksessä on luvassa myös esiintyjiä. Musiikkialan Emma-palkintoja juuri rohmunnut Haloo Helsinki! kohtaa Suuren Journalistipalkinto -kilpailun gaalalähetyksessä journalistit. Suorassa lähetyksessä esiintyy Haloo Helsingin lisäksi rap-artisti Signmark.

– Lähetyksen aikana on luvassa palkintojenjaon ja musiikkiesityksien lisäksi myös erikoisempi tapahtuma. Vanhan Ylioppilastalon edessä Helsingissä tehdään gaalan aikana graffitia ja sen tekemistä seurataan lähetyksen aikana. Toivottavasti ilma suosii graffitin tekoa, Kujala hymyilee. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja