Mainos

LIVE klo 19: Ebolaepäily aiheeton – HUS kertoo lisätietoa

Meilahden sairaalaan eilen illalla tuodulla potilaalla ei ole ebolatartuntaa. HUSLABin turvalaboratoriossa alkuillasta valmistuneen ebolatestin tulos on negatiivinen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri järjestää asiasta tiedotustilaisuuden kello 19. MTV Uutiset lähettää sen suorana nettisivuillaan.

SAIRAALOIDEN OHJEITA PÄIVITETÄÄN

Etelä-Suomen alueella toimiville terveyskeskuksille, sairaaloille ja muille potilaiden kanssa tekemisissä oleville on annettu uudet ohjeet ebolaepäilyn takia. Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan uutta on, että ebolaa epäiltäessä potilas pitää heti pukea suojavaatteisiin.

Suomessa on tähän mennessä ollut kolme ebolaepäilyä: nyt Helsingissä Meilahden sairaalassa ja aikaisemmin turkkilaisessa lentokoneessa ja Kotkassa.  

Paikalla tiedotustilaisuudessa ovat erikoislääkäri Eeva Ruotsalainen, virologian osastonylilääkäri Maija Lappalainen, johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi, viestintäpäällikkö Paavo Holi sekä turvallisuuspäällikkö Aaro Toivonen.

Tehtyä testiä pidetään erittäin luotettavana. Potilaan hoitoa jatketaan kuitenkin varmuuden vuoksi viikonlopun yli uusintatestin valmistumiseen saakka.

HUS:n mukaan potilas on hyväkuntoinen. Hänen hoitoaan jatketaan selvittämällä muiden trooppisten sairauksien mahdollisuutta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.