Mainos

LIVE juuri nyt: Vaalipäivä huipentuu MTV:n suureen Tulosiltaan

Tänä iltana selviää, millainen eduskunta Suomen asioita hoitaa seuraavat neljä vuotta. MTV Uutiset seuraa tuloksen laskemista ja vaalituloksen valmistumista suorassa tv-lähetyksessä läpi illan, alkaen kello 19.30.

Suoraa lähetystä voi seurata sekä MTV3-kanavalla että MTV Katsomossa. Yömyöhään jatkuvassa lähetyksessä seurataan tuloksen laskemista reaaliajassa, kuullaan kahdeksan puolueen puheenjohtajan ja vaalivalvojaisväen mietteitä ja tunnelmia sekä analysoidaan vaalitulosta asiantuntijaraadin avustuksella.

Tämän vuoden eduskuntavaalit ovat äärimmäisen mielenkiintoiset. Keskusta on selkeä gallupsuosikki, mutta kakkossijasta taistelevat kolme puoluetta hyvin tasaväkisenä.

MTV on panostanut tänä vuonna erityisen paljon tuloksen visuaaliseen esittämiseen. Luvassa on muun muassa uudenlaisia tapoja näyttää tilannetta hetki hetkeltä sekä esittää vaalitulos eri puolilla Suomea.

– Tulosgrafiikkamme on uudistunut näihin vaaleihin täydellisesti. Käytössämme on uudenlainen virtuaaligrafiikka, jonka avulla pystymme entistä paremmin ja näyttävämmin ruotimaan vaalitulosta ja siinä tapahtuvia muutoksia. Virtuaaligrafiikan avulla voimme myös pelata hallituspeliä, jota studiossa ovat kommentoimassa politiikan raskassarjalaiset Eero Heinäluoma ja Matti Vanhanen sekä MTV:n vaaliasiantuntija, professori Kimmo Grönlund, Manninen kertoo.

Puolueiden voimasuhteet saattavat kallistua suuntaan tai toiseen aivan viime metreillä.

– Tulosilta on siinä mielessä suoraa televisiota parhaimmillaan, että tilanne elää koko ajan ja mitä vain voi tapahtua. Tarkka käsikirjoitus voidaan tehdä oikeastaan vain ensimmäiselle tunnille ja sen jälkeen tuottaja elää tilanteen ja vaalituloksen mukaan, sanoo politiikan toimittaja Eeva Lehtimäki, joka juontaa lähetystä.

Lehtimäki lupaa vauhdikasta lähetystä, jossa tunteet – voitot ja tappiot - näkyvät vaalivalvojaisissa ja jossa tulos kerrotaan kattavasti.

– Jos haluaa tietää mitä vaalitulos tarkoittaa, on MTV:n Tulosilta televisiossa ja netissä oikea osoite.

Muista myös netti, radio ja some

Studion lisäksi lähetyksessä vieraillaan kahdeksan puolueen vaalivalvojaisissa sekä Pikkuparlamentissa. Tunnelma välitetään suorana kotikatsomoihin.

Toimittaja Mari Haavisto raportoi illan aikana vaali-illan sähköisimmästä paikasta, Pikkuparlamentista, missä puheenjohtajat kohtaavat toisensa ainoan kerran illan aikana. 

– Miten voittajat ja häviäjät kohtaavat toisensa Pikkuparlamentissa? Entä tiedetäänkö siellä jo kenties jotain tulevan hallituksen rakenteesta? Vaali-iltana nähdään, miten käy nykyiselle pääministeripuolueelle. Onko vajaan vuoden puoluetta johtanut Alexander Stubb onnistunut viime hetken kirillään voittamaan äänestäjiä puolelleen? Entä riittääkö perussuomalaisten hienoinen nousu nostamaan puolueen hallitukseen? Näihin haemme vastauksia, kertoo Haavisto.

MTV:n Tulosilta sunnuntaina kello 19.30 alkaen MTV3-kanavalla sekä MTV.fi:ssä! Muista myös Radio Novan tulosilta sekä MTV Uutisten sosiaalisen median kanavat!

Osallistu keskusteluun Twitterissä ja Instagramissa #vaalit2015 sekä MTV Uutisten Facebook-ryhmässä!

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.