LIVE hetki sitten: Venäjän-suhteet puhuttivat eduskuntaa

Eduskunta on käynyt toden teolla yhden vaaliteemaan kimppuun, kun se keskusteli tänään Venäjän tilanteesta. Väistämättä keskustelussa nousivat esiin myös Venäjän Suomelle aiheuttama uhka ja Suomen menetykset EU:n vastaisissa Venäjä-pakotteissa.

Eduskunnan keskustelua voi seurata suorana MTV Uutisten nettisivuilla kello 14 alkaen.

Keskusteluun luo lisäksi oman säväyksensä keskustan ja kokoomuksen oletettu tappelu Suomen Venäjän-politiikasta. Keskustassa varsinkin kansanedustajat Paula Lehtomäki ja Seppo Kääriäinen ovat arvostelleet hallituksen Venäjän-suhteiden hoitoa. Lehtomäki on ex-ministeri ja nykyisin myös Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtaja. Kääriäinen on ex-puolustusministeri.

Kokoomuksen poliitikot ovat puolestaan arvostelleet Lehtomäkeä ja Kääriäistä suomettumisen ajan poliitikoiksi.

Puheenvuoroissa noussee esille myös ajankohtainen keskustelu Suomen kybervalmiuksista. Asiasta luovutetaan raportti tänään puolustusministeri Carl Haglundille (r.). Reilu vuosi sitten MTV Uutiset paljasti ulkoministeriöön kohdistuneen laajan kybervakoilusarjan. Yleisesti vakoilusta epäiltiin Venäjää.

Myös ruotsalaisviranomaiset sanovat, että Venäjän vakoilu on viime vuosina lisääntynyt merkittävästi.

Eduskunnassa keskustelun avaa pääministeri Alexander Stubb (kok.). Pääministerin jälkeen puheenvuoron käyttävät ulkoasiainministeri Erkki Tuomioja (sd.) ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.).

Eduskuntaryhmien ryhmäpuheenvuorojen jälkeen puhemies myöntää korkeintaan kahden minuutin mittaisia puheenvuoroja.  

Aikaa ajankohtaiskeskustelulle on varattu noin kolme tuntia.



Lue myös:

    Uusimmat