Mainos

LIVE hetki sitten: Vaalit ja Kreikka kuumensivat eduskunnan välikysymyskeskustelua

Hallitus vastaa iltapäivällä Perussuomalaisten jättämään välikysymykseen eurokriisin hoidosta ja Kreikan tilanteesta. Luvassa on kiivas vaalienaluskeskustelu siitä, joutuuko Suomi Kreikan velkojen maksumieheksi.

Kello 14 alkavaa välikysymyskeskustelua voi seurata suorana MTV Uutisten nettisivuilla

Perussuomalaiset ottavat iltapäivän välikysymyskeskustelussa kaiken irti Kreikan vaalien jälkeensä jättämästä epätietoisuudesta, mitä umpivelkaantuneen maan veloille tehdään.

– Mitkä ovat valtiovarainministeriön mukaan Suomen kokonaisvastuut Kreikan ja muiden kriisimaiden tukipaketeissa, onko Suomi valmis leikkaamaan kriisimaiden velkoja suomalaisen veronmaksajan tappioksi, puheenjohtaja Timo Soinin allekirjoittamassa välikysymyksessä tivataan.

– Jos Syrizan kaavailema politiikka toteutuu, Suomi joutuu nielemään tappioita useiden miljardien edestä. Jos Kreikka kieltäytyy maksamasta velkojaan tai jos niitä annetaan anteeksi, osa suomalaisten veronmaksajien myöntämistä lainarahoista jää saamatta, välikysymyksessä todetaan.

Hallitus ja pääministeri Alexander Stubb (kok.) on useaan otteeseen todennut, ettei Suomi suostu antamaan Kreikan velkoja anteeksi. Kreikan velka on kasvanut koko ajan. 

Mielenkiintoiseen asemaan keskustelussa joutuu myös Vasemmistoliitto ja sen puheenjohtaja Paavo Arhinmäki, joka on julkisesti tukenut Zyrizan näkemyksia Kreikan taloudenhoidossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.