Mainos

Onko Venäjällä enää sananvapautta – toimittajat uhattuina

Sananvapauden tila Venäjällä kiristyy kiristymistään. Kriittiset mediat ja toimittajat työskentelevät jatkuvan rangaistuksen uhan alla.

Myös Internetissä toimiva vapaa media media on Venäjällä ahtaalla. Bloggaajien ja sosiaalisen median kirjoittajien täytyy lain mukaan rekisteröityä, jos sivu kerää yli 3000 kävijää päivässä.

Venäjän kansalliset tv-kanavat ovat enemmän tai vähemmän valtion kontrollissa.

Missä jamassa lehdistön- ja sananvapaus Venäjällä on? Aiheesta järjestetään tänään keskustelutilaisuus, jonka MTV Uutiset lähettää suorana nettisivuillaan kello 13.55 alkaen.

Kokemuksiaan kertovat muun muassa maanpaossa Suomessa asuva venäläinen toimittaja Oksana Tselyseva ja Malmössä asuva Venäjään erikoistunut toimittaja Kalle Kniivilä. Keskustelun vetäjänä toimii Toimittajat ilman rajoja -järjestön puheenjohtaja Christian Sundgren.

Kalle Kniivilä on juuri palannut haastattelumatkalta Moskovaan, Krimille ja Kiovaan. Hänet palkittiin eilen vuoden parhaasta tietokirjasta Kanava-palkinnolla teoksestaan Putinin väkeä – Venäjän hiljainen enemmistö.

Oksana Tselyseva on palannut juuri reportaasimatkalta Ukrainasta. Hän on palkittu ihmisoikeusjournalisti ja on julkaissut kirjan omista kokemuksistaan ihmisoikeusaktivistina Neuvostoliitossa ja Venäjällä.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Toimittajat ilman rajoja, Suomen Novaja Gazeta, Journalistiliitto sekä Viestintä ja Kehitys -säätiö. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.