Mainos

LIVE: Pakistanilaistyttö Malala sai Saharov-palkinnon

Euroopan parlamentti luovutti tämänvuotisen Saharov-ihmisoikeuspalkintonsa pakistanilaiselle Malala Yousafzaille tänään Strasbourgissa.

16-vuotias Yousafzai sai palkinnon tunnustuksena kampanjastaan tyttöjen oikeuksien ja koulutuksen puolesta.

MTV Uutiset lähetti palkintoseremonian suorana nettisivuillaan klo 13.

Malala Yousafzai on kotoisin talibanien hallitsemasta Swatin laaksosta Pakistanista. Tyttöjen koulunkäynti on siellä kielletty.

Yousafzai alkoi puolustaa tyttöjen oikeutta koulunkäyntiin salanimellä kirjoittamassaan blogissa. Kun Malalan henkilöllisyys paljastui, taliban yritti murhata hänet. Malalaa ammuttiin päähän ja kaulaan koulubussissa viime vuonna.

Malala Yousafzai on saanut hoitoa Britanniassa, missä hän nykyään asuu. Hän on saanut maailmanlaajuista tunnustusta ihmisoikeuksien puolestapuhujana. Hän on muun muassa puhunut YK:ssa.

Saharov-palkinto on Euroopan parlamentin vuosittain myöntämä palkinto ihmisoikeuksien ja mielipiteenvapauden hyväksi tehdystä työstä maailmassa. Palkinto on nimetty venäläisen fyysikon Andrei Saharovin mukaan. Neuvostoliiton vetypommin kehittäjästä tuli sittemmin kotimaassaan toisinajattelija ja yhteiskuntakriitikko. 

Ensimmäinen Saharov-palkinto myönnettiin vuonna 1988 Nelson Mandelalle, joka oli tuolloin vielä vankilassa Etelä-Afrikassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.