Mainos

LIVE klo 13.30: Eripura Viron ilmaharjoituksesta? Nyt puhuu presidentti Niinistö

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi tänään viime päivinä vellonutta keskustelua Suomen osallistumisesta Yhdysvaltojen ja Viron ilmaharjoitukseen.

Presidentti Niinistö pitää asiasta tiedotustilaisuuden Presidentinlinnassa kello 13.30. MTV Uutiset lähettää tilaisuuden suorana verkkosivuillaan.

Suomen ulkopoliittisen johdon on kerrottu olevan erimielinen siitä, tulisiko Suomen osallistua Viron ilmaharjoitukseen.

Sunnuntaina mm. Helsingin Sanomat kirjoitti Suomen ulkopoliittisen johdon olevan eripurainen hankkeesta, jossa Ilmavoimat harjoittelisi Yhdysvaltain lento-osaston kanssa Virossa keväällä, kirjoittaa Helsingin Sanomat.  

Lehden mukaan hankkeeseen ovat puuttuneet presidentti Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.). Harjoitukseen osallistumista kannattavat pääministeri Alexander Stubb (kok.) ja puolustusministeri Carl Haglund (r.). 

Sunnuntaina Ylen haastattelutunnilla puhuneen pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa (utva) ei ole ollut eripuraa.

Puolustusministeri Carl Haglundin mukaan Suomi ei ole saanut vielä edes kutsua Virossa järjestettävään ilmasotaharjoitukseen.

Hän sanoi eilen, että ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta on ollut asiassa lähinnä amerikkalaisten mediatietojen varassa ja siksi keskustellut aiheesta.  

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistön (ps.) mielestä ilmaharjoituskohu on myrsky vesilasissa.

Jussi Niinistö arvioi, että Suomen osallistuminen harjoitukseen Yhdysvaltojen kanssa Virossa haluttiin ottaa uuteen tarkasteluun ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

Paavo Arhinmäki sanoi tänään, että Suomen puolustamisen pitäisi olla kaikkien niiden harjoitusten tavoitteena, joihin Suomi osallistuu.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.