Video: Häirintää, turvattomuutta ja huhuja - mitä Suomessa oikeasti tapahtuu?

Voivatko naiset kulkea Suomessa turvallisesti ja rauhassa? Mitä on paljon otsikoissa ollut joukkoahdistelu - ja kertooko poliisi siitä totuuden?

Muun muassa näihin asioihin haetaan vastauksia suorassa keskusteluohjelmassa MTV.fissä kello 12 alkaen. Uutisankkuri Jaakko Loikkasen isännöimässä lähetyksessä kuullaan näkökulmia niin ahdistelutapauksiin kuin katupartioihin ja turvallisuuteen.Mistä puhutaan, kun puhutaan ahdistelusta? Onko Helsingin keskustassa vaarana joutua joukkoahdistelun kohteeksi? Millaisia kokemuksia nuorilla ja naisilla on häirinnästä? Onko se lisääntynyt?

Muun muassa näihin ovat vastaamassa Aseman Lapset ry:n hankepäällikkö Heikki Turkka sekä Naisasialiitto Unionin hallituksen jäsen Nina Järviö.

1:51

Mitä aiheesta puhutaan turvapaikanhakijoiden keskuudessa? Kuinka Suomessa kauemmin asuneet irakilaiset näkevät tämän hetken pakolaistilanteen Suomessa ja Euroopassa? Liittyvätkö häirintäpuheet kulttuuriin? Miten irakilaiset sopeutuvat Suomen kulttuuriin? Mitä asioita on tehty oikein, mitä väärin?

Näihin asioihin ovat vastaamassa Irakista vuonna 1992 Suomeen tullut Ahmed al Chibib, joka on tehnyt hyväntekeväisyystyötä Irakissa ja työskennellyt vastaanottokeskuksissa, sekä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikonstaapeli Nina "Peppi" Pelkonen, joka on pitänyt vastaanottokeskuksissa tiukkaa kulttuurikoulutusta turvapaikanhakijoille.

Lisäksi keskusteluun muun muassa katupartioista sekä viranomaisten viestinnästä - esimerkiksi siitä, ovatko poliisit ajan tasalla ja kertovatko he totuuden tilanteesta - ovat vastaamassa PS-Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sekä Poliisihallituksen viestintäpäällikkö Marko Luotonen.

2:27

Mikä sinua pelottaa tai huolettaa? Mitä haluaisit asiantuntijoilta kysyä? Millaisia kokemuksia sinulla on häirinnästä ja ahdistelusta? Onko kotikatusi muuttunut turvattomammaksi? 

Kysy, kerro, kommentoi ja kritisoi Twitterissä #häirintä - nostamme parhaat yleisön viestit mukaan keskusteluun!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja