Mainos

LIVE klo 11.55: KRP kertoo jättimäisestä taiderikosvyyhdistä

Keskusrikospoliisin tutkinnassa on yksi Euroopan suurimmista taiderikosvyyhdeistä. KRP tiedottaa poikkeuksellisen laajasta taideväärennyskokonaisuudesta tänään puoliltapäivin.

MTV Uutiset lähettää KRP:n tiedotustilaisuuden suorana nettisivuillaan klo 11.55 alkaen.

Keskusrikospoliisi ei ole kertonut tiedotustilaisuuden sisältöä tarkemmin. MTV Uutisten tietojen mukaan kyse on jättimäisestä vyyhdistä, josta MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi syksyllä 2013. KRP epäilee, että väärennetyillä tauluilla olisi saatu 10 – 15 miljoonan euron rikoshyöty. Summa on Suomen taiderikoshistorian suurin ja yksi koko Euroopan suurimmista.

KRP:n tutkinnassa oli jo tuolloin toistasataa epäiltyä väärennöstä. Rikoksista epäiltyjä oli kymmenkunta, samoin rikosnimikkeitä oli useita. Poliisin epäilyjen mukaan taulukaupoissa on käytetty monenlaisia erehdyttämistoimia, kuten erittäin taitavasti tekaistuja taulujen historia- ja omistustietoja.

Teoksia on väitetty muun muassa Ilja Repinin, Ivan Aivazovskin, Akseli Gallen-Kallelan, Fernand Légerin ja Pablo Picasson töiksi. MTV Uutisten tietojen mukaan suurin yksittäinen kauppa on ollut yli kaksi miljoonaa euroa. Silloin rikoksista epäillyt myivät väärennettyä Légeriä.

Poliisin mukaan taiderikollisuudesta on tullut nopeasti kasvava ja tuottoisa rikollisuuden ala. KRP:n tutkinnassa olevassa jutussa on tehty kansanvälisiä oikeusapupyyntöjä useisiin maihin.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.