Vettel pilasi suomalaisjuhlat – näin Bahrainin GP:n aika-ajot eteni

Formula ykkösten kauden toiset aika-ajot ajettiin lauantaina Bahrainissa. Sebastian Vettel ajoi paalupaikalla. Kimi Räikkönen oli toinen ja Valtteri Bottas kolmas.

Räikkönen oli jopa kiinni paalupaikassa aika-ajojen viimeisessä osiossa, mutta Vettelin viimeinen kierros oli valitettavasti suomalaisten kannalta liian hyvä.

Liveseuranta alla:

Q3:

1. Vettel 1.27,958
2. Räikkönen +0,143
3. Bottas +0,166
4. Hamilton +0,262
5. Ricciardo +0,440
6. Gasly +1,371
7. Magnussen +1,400
8. Hülkenberg +1,612
9. Ocon +1,916
10. Sainz +2,028


Sebastian Vettel lähtee paalupaikalta Bahrainin GP:hen. Räikkönen toinen ja Bottas kolmas. Hamilton putoaa yhdeksänteen ruutuun rangaistuksen takia.


Bottas jää vain 23 tuhannesosaa Räikkösestä! Vettel tulee takaa ja kovaa. 1.27,958 ja Vettel kiinni paalussa! Räikkönen ei paranna. 

Kaikki autot radalle. Nähdäänkö suomalainen paalupaikalla vai pystyykö Hamilton tai Vettel pilaamaan suomalaisjuhlat?

Kylläpä on tasaista. Ricciardo viidentenä vain 0,309 sekuntia Räikköstä hitaampana.

Vettel menetti reilusti aikaa viimeisessä mutkassa, mutta hävisi silti Räikköselle vain 95 tuhannesosaa.

Vettel ajaa pahasti leveäksi. Räikkönen tykittää ajan 1.28,101 ja on kiinni paalupaikassa! Bottas kolmanneksi 0,215 sekuntia hitaampana. Hamilton kolmanneksi 0,119 sekuntia Räikkösen perään ja pudottaa Bottaksen neljänneksi.

Räikkönen ja Bottas myös radalle! Nyt peukut pystyyn ja toinen suomalaisista paalupaikalle

Viimeinen osio käynnissä. Sainz ja Gasly ensimmäisenä radalle.

Aika-ajojen viimeinen osio kestää 12 minuuttia. Tyrmääkö Mercedeksen "bilemoodi" taas muut vai kykeneekö Ferrari haastamaan paalupaikasta?

----------------------------------------------------------------------------

Q2:

Gaslylta hieno suoritus Hondan moottorilla. Hän oli yhdeksänneksi nopein ja selvisi viimeiseen osioon. Vertailun vuoksi molemmat McLarenit ulkona...

Putoajat viimeisestä osiosta: Hartley, Perez, Alonso, Vandoorne, Verstappen. Vettel nopein, Räikkönen kolmas ja Bottas paransi lopussa aikaansa ja nousi neljänneksi.

Ruutulippu liehuu, mutta ajat paranevat vielä.

Kolme minuuttia sessiota jäljellä ja lähes kaikki autot radalle. Mersut, Ferrarit ja Ricciardo jäävät varikolle. 

Vettelin kierros on nopein koskaan Bahrainin radalla ajettu kierros.

Kaikki autot tällä hetkellä varikolla. Tarkoittaa sitä, että kohta Bahrainin radalla on ruuhkaa.

Putoamassa tässä vaiheessa kun kuusi minuuttia sessiota jäljellä: Perez, Alonso, Vandoorne, Hartley, Verstappen. Verstappen ajoi ensimmäisessä osiossa seinään, joten hänen aika-ajonsa on luonnollisesti ohi.

Hamiltonilta uskomaton veto. Hän ajaa vain 0,117 sekunnin päähän Vettelistä kovemmalla seoksella! 

Vetteliltä huippuaika 1.28,341! Räikkönen jää tästä 0,174 sekuntia. Bottas jää puolestaan jo 0,650 sekuntia. Vertailun vuoksi Bottaksen viime kauden paaluaika oli 1.28,769

Hamiltonilta nähdään jo taktikointia, sillä hän on muista poiketen pehmeällä seoksella liikenteessä.

Vettel on ensimmäinen auto radalla. Muistutuksen vuoksi se rengasseos, jolla toisen osion nopein aika on ajettu, on myös se rengasseos, jolla on pakko startata kisaan. Tämä sääntö pätee aika-ajon kärkikymmenikköön.

Valo varikonportilla on vaihtunut vihreäksi ja toinen osio käynnissä!

Toinen aika-ajosessio on 15 minuutin mittainen ja viisi hitainta putoaa pois kolmososiosta.

----------------------------------------------------------------------------

Q1:

Putoajat: Grosjean, Ericsson, Sirotkin, Leclerc, Stroll. Räikkönen osion nopein, Bottas kolmas.


Huh huh, miten tiukille meni Alonson jatkopaikka! Grosjean ajaa Haasilla tismalleen saman ajan kuin espanjalainen. Alonso ajoi aikansa aikaisemmin ja etenee näin ollen toiseen osioon.

Ensimmäistä aika-ajoa minuutti jäljellä. Kohta nähdään varmasti paljon aikaparannuksia!

Ainoastaan Mercedekset, Ferrarit ja Ricciardo jäävät varikolle, kaikki muut autot säntäävät radalle.

Vihreä lippu ja aika-ajojen ensimmäinen osio jatkuu. Räikkönen ja Bottas ovat turvallisesti toisessa osiossa. Alonsolla on puolestaan tekemistä, sillä hän on sijalla 17.

Ei ole ollut helppo hollantilaisen kauden alku. Australian GP:ssä tullut pyörähdys pudotti Verstappenin kuudenneksi ja nyt hän joutuu lähtemään kisaan kaukaa kärjen takaa.

Hidastukset näyttävät, että Verstappen menetti Red Bullinsa hallinnan toisen mutkan ulostulossa. Autosta hajoaa vasemman eturenkaan ripustukset.

Verstappen on seinässä! Punainen lippu kun 5.25 jäljellä ensimmäistä sessiota.

Ericsson pudottaa Alonson putoamisvaaraan.

Hamilton superpehmeällä renkaalla vasta neljänneksi.

Räikkösen aika 1.28,951 on tällä hetkellä nopein. Vettel tulee takaa ja menee toiseksi 0,109 sekunnin päähän Räikkösestä. Bottas kolmantena 0,324 sekuntia Räikköstä hitaampana.

Haas vakuutti Australiassa ja Kevin Magnussen täräyttää ajan 1.30,030 ja hän on tässä vaiheessa sekunnin muita nopeampi.

Bottas myös radalle pehmeällä seoksella.

Lähes viisi minuuttia sessiota kulunut ja Räikkönen lähtee radalle pehmeällä renkaalla. Sauberit esimerkiksi radalla superpehmeällä seoksella.

Ensimmäinen aika taulussa on Ericssonin 1.31,976, mutta Leclerc ottaa tuosta ajasta pois kaksi kymmenystä.

Sauber-kuskit Marcus Ericsson ja Charles Leclerc ovat ensimmäiset kuljettajat radalla.

Ensimmäinen aika-ajo on käynnissä! 18 minuutin sessio ja viisi hitainta putoaa pois pelistä.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kello 17.55: Aika-ajojen alkuun viisi minuuttia! Ilman lämpötila Bahrainissa 28 astetta ja radan lämpötila 32 astetta.

Kello 17.51: Räikkönen on ollut kahden ensimmäisen viikonlopun aikana tallikaveri Sebastian Vetteliä nopeampi. C Moren studiotiimi kertoi yhdeksi syyksi muun muassa painonpudotuksen.


Kello 17.44: Mercedes on ollut Bahrainissa paalupaikalla viitenä vuotena putkeen. Kaudella 2013 paalulla oli Nico Rosberg.

Kello 17.40: Aika-ajojen alkuun enää 20 minuuttia. Jännitys tiivistyy!

Kello 17.32: Bottaksen Mercedeksellä ajamat aika-ajosuoritukset analyysissä. Viime kaudella paalupaikkoja tuli neljä.


Kello 17.28: Bahrainin GP:ssä käytössä olevat rengasseokset: superpehmeä (punainen), pehmeä (keltainen) ja keskikova (valkoinen).

Kello 17.19: Bottas ajoi juuri viime kaudella Bahrainin GP:ssä uransa ensimmäisen paalupaikan. Tänään Bottakselta vaaditaan onnistumista Australian GP:n aika-ajojen ulosajon jälkeen.

Kello 17.12: Kimi Räikkönen oli muutama tunti sitten ajetun harjoitussession nopein yli puolen sekunnin erolla Max Verstappeniin ja Daniel Ricciardoon. Mercedeksen Valtteri Bottas oli kuudenneksi nopein.

Kello 17.08: Muistutukseksi kaikille, että Mercedeksen Lewis Hamilton sai kilpailuun viiden lähtöruudun rangaistuksen vaihdelaatikon vaihdosta, joten britti ei ainakaan starttaa viidestä kärkiruudusta huomiseen kisaan, kävi tänään miten kävi.

Kello 17.06: Bahrainin GP on yksi kolmesta tällä kaudella keinovalaistuksessa ajettavista kisoista. Se tarkoittaa myös hieman viileämpiä olosuhteita aika-ajoihin kuin harjoituksissa.

Kello 17.02: Hyvää lauantai-iltapäivää ja tervetuloa liveseurantaan. Bahrainin GP:n aika-ajot starttaavat kello 18.00 eli vajaan tunnin kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat