F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-aika-ajojen odottelu sai outoja käänteitä

Formula ykkösten Yhdysvaltain GP:n aika-ajot oli tarkoitus ajaa lauantaina klo 21 Suomen aikaa. Sade kuitenkin pilasi suunnitelmat.

MTV Sport seurasi tilanteen kehittymistä hetki hetkeltä:

Klo 0.00: Aika-ajot on siirretty sunnuntaihin kello 16 Suomen aikaa. Radalla on edelleen liikaa vettä, jotta tapahtuma voitaisiin viemään läpi lauantaina.

Klo 23.52: Nyt lähti turva-auto radalle viimeistä tarkistuskierrosta varten. Kohta tulee lopullinen tuomio.

Klo 23.15: Puoliltaöin Suomen aikaa tulee lopullinen päätös. Jos sää ei enteile parempaa silloin, aika-ajot ajetaan sunnuntaiaamuna eli kello 16 Suomen aikaa.

Klo 22.57: Ja taas laitettiin puoli tuntia lisää. Seuraava yritys klo 23.30.

Klo 22.40: FIA:n Bonciani kertoo nyt F1.comin mukaan, että järjestäjät ovat valmiina odottamaan vielä tunnin, jos radalle saataisiin tänään autoja.

Klo 22.23: Ja tässä Williamsin varikkoväen melontaesitys:

Klo 22.22: Puoli tuntia lisää kelloon. Virallinen starttiaika on nyt 22.50. Tässä on ollut hieman tulkintaeroja siitä, mihin aikaan se puoli tuntia kulloinkin lisätään.

Klo 22.19: Toro Rosso -iskät Jos Verstappen ja Carlos Sainz pukeutuivat ajohaalareihin. Max Verstappen näytti siltä, ettei ole nähnyt vähään aikaan mitään yhtä noloa.

Klo 22.07: Vesisade saa pikkuhiljaa päät pehmenemään varikolla. Force Indian tiimijäsen veti vähän aikaa sitten hurjan breakdance-esityksen, mutta oudoin hetki oli vasta tulossa, kun Daniel Ricciardo ja Daniil Kvjat astelivat esiin.

Klo 21.52: Taas tuli puolen tunnin lykkäys. Kello 22.30 yritetään vielä kerran.

Klo 21.39: Nyt FIA:n Bonciani vieraili meidänkin lähetyksessä. Tutkakuvassa näkyy kuivempia kohtia, mutta aika huonolta näyttää. Bonciani kertoo myös sen, että jos tänään ei pystytä ajamaan, aika-ajot järjestetään sunnuntaiaamuna.

Klo 21.37: Viimeksi aika-ajot on jouduttu siirtämään sunnuntaiaamuun kauden 2013 avausosakilpailussa Australiassa.

Klo 21.20: Alkua on lykätty jälleen puolella tunnilla. Uusi yritys siis kello 22.00.

Klo 21.06: NBC on saanut FIA:n viestintäpäälliköltä Matteo Boncianilta vahvistuksen, että jos aika-ajot peruuntuvat, ne ajetaan sunnuntaiaamuna.

Klo 20.54: Jos aika-ajoja ei pystytä viemään lauantaina läpi, vaihtoehtoja on kaksi: ne ajetaan joko sunnuntaiaamuna (iltapäivällä Suomen aikaa) tai lähtöjärjestys määräytyy lauantain harjoitusten perusteella.

Klo 20.43: Viimeisin tieto kertoo, että starttia on siirretty ainakin puolella tunnilla klo 21.30:een. Tv-kuvassa sade on tällä hetkellä todella villiä.

Timo Pulkkinen ja Mika Salo värjöttelevät Austinin sateessa.

Klo 20.42: Williamsin Steve Nielsen kertoo Mika Salon haastattelussa, että tutkakuvassa klo 21.30 näyttäisi olevan parempaa säätä tiedossa.

Klo 20.41: BBC:n tietojen mukaan FIA yrittää käynnistää aika-ajot klo 21.15.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja