Mainos

Liukastumisvammoja ennätyksellisen paljon

Jäiset kelit ovat aiheuttaneet ennätyksellisen paljon liukastumisia eri puolilla maata. Uusia tapaturmia yritetään eliminoida paitsi varomalla, myös erilaisilla liukuesteillä ja nastoitetuilla kengillä.

Liukkaat ja vaihtelevat kelit ovat aiheuttaneet ennätyksellisen paljon liukastumisia. Viime viikonloppuna muun muassa pikkujoulut ja jouluostokset saivat ihmiset liikkeelle, ja liukastumisia sattui runsaasti. Terveyskeskukset ja tapaturma-asemat ruuhkautuivatkin viikonloppuna nilkka-, yläraaja- ja lonkkamurtumista kärsivistä.

- No tällä hetkellä meillä on vielä jonoa näistä liukastumisvammoista. Niitä on viime viikon aikana ollut huomattavan runsaasti aikaisempaan verrattuna, eli meillä on peruttu elektiivisiä leikkauksia ja pyritty hoitamaan noin 40 leikkaamattoman potilaan jonoa näillä keinoin, kertoo Töölön tapaturma-aseman senioriortopedi Jari Salo.

Helsingin kaupunki aikoo nastoittaa ensi vuoden tammi- ja maaliskuun aikana 70-75-vuotiaiden helsinkiläisten kengät. Riskiryhmässä olevia on noin 17 500 ja nastoitukselle on varattu 40 000 euroa.

- Nämä palveluun oikeutetut kuntalaiset saisivat terveysasemilta maksusitoumuksen, jota vastaan sitten suutariliike toimittaa tämän nastoituksen, kertoo Helsingin kaupungin terveyskeskuksen palvelupäällikkö Petri Parrukoski.

Suutarinliikkeille suunnattu tarjouskilpailu päättyy ensi perjantaina.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 07.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.