Mainos

Liukastumisen ehkäisy toisi suuret säästöt

Eniten onnettomuuksia sattuu työikäisille naisille. Ikääntyneet saavat kuitenkin vakavampia vammoja, sillä puolet lonkkamurtumista sattuu yli 70-vuotiaille.

Liukastumistapaturmien ennaltaehkäisy toisi liikenne- ja viestintäministeriön mietinnön mukaan moninkertaiset säästöt kustannuksiin verrattuna. Ministeriön työryhmä arvioi, että yhden euron sijoittaminen ehkäisyyn säästäisi kymmenen euroa tapaturmien sairaanhoitokuluista.

Liukastumisonnettomuuksia voitaisiin vähentää esimerkiksi parantamalla kävelyteiden hoitoa ja valaistusta. Jalankulun turvallisuutta pohtinut työryhmä katsoo, että kevyen liikenteen väylien talvikunnossapitoon tarvittaisiin valtakunnallisesti yhtenäiset ohjeet.

Työryhmä pitää tärkeänä myös kaatumisonnettomuuksien tilastoinnin kehittämistä, jotta tapaturmien syyt, vakavuus ja kustannukset voitaisiin selvittää aiempaa tarkemmin. Jalankulun ongelmiksi listataan katujen ja teiden liukkaus, epätasaisuus, pimeys ja esteet.

Liukastumisonnettomuudet maksavat vuosittain yhteiskunnalle noin 420 miljoonaa euroa. Siitä vajaat 150 miljoonaa euroa on sairaanhoito- ja työpanoskustannuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.