Mainos

Litvinenkon veressä poloniumia

Murhatun ex-vakoojan Aleksander Litvinenkon verestä on löytynyt voimakasta radioakatiivista myrkkyä. Radioaktiivista säteilyä on löytynyt myös sushiravintolasta, jossa Litvinenko tapasi kollegansa marraskuun alussa.

Aleksander Litvinenkon kuoleman aiheuttajaksi on varmistunut radioaktiivinen myrkky nimeltä polonium 210. Brittiläisten terveysasiantuntijoiden testeissä entisen vakoojan ruumiista löytyi merkittäviä määriä Poloniumia, mikä on erittäin voimakas myrkky.

Vielä ei kuitenkaan ole selvillä, miten myrkky on Litvinenkon ruumiiseensa joutunut. Britannian poliisi jatkaa asian tutkimista.

Sushiravintolassa jälkiä myrkystä

Britannian terveysvirasto kertoo löytäneensä radioaktiivista säteilyä myös lontoolaisesta sushiravintolasta, jossa Litvinenko tapasi virkaveljensä marraskuun ensimmäisenä päivänä. Tuolloin Litvinenkon kerrotaan saaneen asiakirjoja, jotka kertoivat venäläisen toimittajan Anna Politkovskajan murhaajat.

Papereiden mukaan neljä Venäjän presidentin Vladimir Putinin liittovaltion turvallisuuspalvelun FSB:n jäsentä murhasi hänet. Myös Litvinenko epäili aiemmin, että hänet myrkytettiin juuri kyseisen tapaamisen aikaan.

Putinin avustaja: Murhilla mustamaalataan Venäjää

Putinin EU-avustaja epäilee, että Putinin ulkomaanmatkojen ja hänen arvostelijoidensa kuolemien sattuminen samoihin aikoihin ei olisi sattumaa.

- Olen kaukana salaliittoteorioiden kannattajista, mutta tässä tapauksessa minusta tuntuu, että törmäämme tarkoin valmisteltuihin -- suunnitelmiin saattaa Venäjän federaatio ja sen johtaja huonoon huutoon, Sergei Jastrzhembski sanoi EU-Venäjä-huippukokouksen jälkeen toimittajille henkilökohtaisena mielipiteenään.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.