Mainos

Litvinenkon murhatutkimus laajeni Saksaan

Litvinenko tapasi Saksassa asuvan venäläisen liikemiehen Britanniassa marraskuun alussa. Nyt tutkinnan alla on liikemiehen asuintalo, josta on löytynyt merkkejä radioaktiivisesta aineesta.

Entisen venäläisvakoojan Aleksandr Litvinenkon murhaa tutkiva Saksan poliisi kertoi tänään löytäneensä jälkiä radioaktiivisesta aineesta Hampurista ja kaupungin liepeiltä.

Poliisi kertoi löytäneensä säteilyä venäläisen liikemiehen Dimitri Kovtunin entisen vaimon asunnosta Hampurista ja tämän entisen anopin talosta Haselausta Hampurin liepeiltä. Kovtunin omasta asunnosta merkkejä säteilystä ei löytynyt.

Kovtun tapasi Litvinenkon Britanniassa hotellissa 1. marraskuuta, jolloin Litvinenkon epäillään sairastuneen. Litvinenko kuoli radioaktiivisen polonium-210:n myrkyttämänä runsaat kolme viikkoa myöhemmin.

Sittemmin Kovtuninkin on todettu altistuneen säteilylle. Uutistoimistojen mukaan Kovtun on nyt huonossa kunnossa venäläisessä sairaalassa. Poliisi ei ollut selvillä siitä, palasiko Kovtun Hampuriin tavattuaan Litvinenkon.

Saksalainen lentoyhtiö Germanwings kertoi niin ikään tänään, että yksi sen koneista oli testattu polonium-210:n löytämiseksi. Kovtunin kerrottiin lentäneen koneella Britanniaan.

Murhaa tahollaan tutkivat venäläiset ilmoittivat tänään matkustavansa Lontooseen kuulustelemaan todistajia. Britannian poliisilla ei ollut tarkempaa tietoa tutkijoiden vierailusta, eikä ollut selvää, päästetäänkö heidät tapaamaan Britanniasta turvapaikan saaneita venäläisiä todisteiden keräämiseksi.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.