Mainos

Litvinenko-tutkijat löytäneet lisää radioaktiivisia jäämiä Britanniassa

Kuolleen venäläisagentin tapauksen tutkijat ovat löytäneet merkkejä radioaktiivisesta aineesta useasta lentokoneesta.

Entisen venäläisvakoojan kuoleman tutkijat ovat löytäneet radioaktiivisen aineen jäämiä yli kymmenestä paikasta, ilmoittaa Britannian sisäministeri John Reid. Löydökset liittyvät Aleksandr Litvinenkon viime viikkoisen kuoleman tutkimuksiin.

Radioaktiivisen aineen laadusta ei ole vielä tietoa.

Reidin mukaan yhteensä viittä lentokonetta tutkitaan mahdollisen radioaktiivisen säteilyn vuoksi. Tänään tutkimuksia on tehty kahdessa venäläiskoneessa.

Eilen viranomaiset ilmoittivat, että tutkijat olivat löytäneet merkkejä radioaktiivisesta aineesta kolmesta British Airwaysin lentokoneesta.

Lentojen numerot julki

British Airwaysin toimitusjohtaja Willie Walsh sanoo, että tutkinta koskee kymmeniä tuhansia koneissa matkustaneita ihmisiä.

- Kaikkiaan kolme lentokonetta ja 221 lentoa. Arvioimme tämän koskevan 33 000 ihmistä. Lentojen numerot julkaistaan British Airvwaysin internetsivuilla.

Tutkitut koneet ovat palvelleet Euroopan sisäisillä reiteillä tämän kuun aikana. British Airwaysin mukaan yksikään koneista ei ole käynyt Helsingissä.

Säteilevää ainetta löytyi vain hyvin pieniä määriä, mutta lentoyhtiö pyrkii varmuuden vuoksi ottamaan yhteyttä kaikkiin lennoilla olleisiin matkustajiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.