Mainos

Litmasen patsaalle jätetyn muistoseppeleen arvoitus ratkesi

Jalkapalloilija Jari Litmasen patsaan juurelle jätetty muistoseppele on herättänyt kummastusta Lahdessa. Etelä-Suomen Sanomat kirjoittaa, että Kisapuistoon tänään tuodussa salaperäisessä muistoseppeleessä on vain teksti: "Suomalaisen taitojalkapalloilun muistolle, Ekonomien isänmaallinen perinneseura".

Ekonomien isänmaalliseen perinneseuraan kuuluva Jarno Lahtinen kertoo, että ryhmän takana on parikymmentä tamperelaistaustaista henkilöä. Ekonomien seura on ollut kasassa jo useiden vuosien ajan, ja muistoseppeleen laskeminen kuuluu sen vuosittaiseen perinteeseen.

- Kokoonnumme vuosittain jouluaattoa edeltävänä lauantaina johonkin kaupunkiin, missä haluamme nostaa tiettyä teemaa esille, Lahtinen sanoo.

- Tänä vuonna keskityimme jalkapalloiluun, josta on muutenkin puhuttu viime aikoina. Suomalaisen taitojalkapalloilun tila on tällä hetkellä sangen alhainen verrattuna siihen, millainen potentiaali sillä on. Tämän teeman esille tuomiseen Jari Litmasen patsas oli oiva valinta, vaikkakin patsas on sangen vaatimattomalla paikalle sijoitettu.

Ekonomien isänmaallinen perinneseura jätti tänä aamuna muistoseppeleen myös Lahdessa sijaitsevan Mannerheimin ratsastajapatsaan edustalle. Tämän seppeleen motiiviksi Lahtinen nimeää silkan isänmaallisuuden, joka on - kuten nimestäkin voi päätellä - tärkeä asia seuralle.

Seuraavan vuoden kohdekaupunki päätetään hyvissä ajoin.

- Ensi vuoden kaupunki valitaan vielä tämän illan aikana. Olemme sen verran vanhanaikainen seura, että pysymme valinnassamme huolimatta tulevan vuoden mahdollisista tapahtumista. Kun jotain päätämme, niin se pysyy.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.