Mainos

Listeria-bakteeria löytynyt voipakkauksista

Suomessa käytössä olevista voin kerta-annospakkauksista on löydetty listeria-bakteeria. Bakteeri voi aiheuttaa vakavia tauteja ihmisille, joiden vastustuskyky on heikentynyt. Listeriaa on löydetty Milka-voituotteen pienistä kerta-annospakkauksista, ilmoitti Kansanterveyslaitos tänään erittäin kiireellisellä epidemiatiedotteella.

Kansanterveyslaitos korostaa, että listeria-bakteeri aiheuttaa terveille aikuisille ja lapsille harvoin vakavaa tautia. Kuitenkin kaikkia sairaanhoidon yksiköitä on kehotettu siirtymään toistaiseksi potilasruokailussa kasvislevitteisiin.

Listeria monocytogenes -bakteeri on luonnossa yleinen bakteeri, jota esiintyy osalla terveistäkin ihmisistä suolen normaalissa bakteerikasvustossa. Ihmisen vastustuskyvyn heikentyessä bakteeri voi aiheuttaa vakavia tauteja, joista tärkeimmät ovat aivokalvontulehdus ja yleisinfektio.

Milka-voituotteen kerta-annosten valmistus on keskeytetty. Myös tuotteen toimittaminen varastoista myyntiin on pysäytetty, minkä lisäksi valmistaja on aloittanut tuotteiden takaisinvedon vähittäismyynnistä ja suurtalouksista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.