Mainos

Lisätutkintapyyntö hiihdon dopingjupakassa

Valtakunnansyyttäjänvirasto on pyytänyt Keskusrikospoliisia toimittamaan lisätutkinnan hiihtodoping- asiassa. Tutkinnan alkuvaiheessa kuullaan ainakin entistä hiihtomaajoukkueen päävalmentajaa Kari-Pekka Kyröä.

- Keskusrikospoliisi selvittää, ovatko jotkut STT:n oikeudenkäynnissä asianomistajana olleet henkilöt tai tahot antaneet oikeudelle vääriä tietoja, valtionsyyttäjä Pekka Koponen kertoo.

STT:n oikeudenkäynnissä hiihdon tuolloiset sisäpiiriläiset kielsivät tietävänsä dopingin käytöstä suomalaisessa hiihdossa. Poliisi tutki osaa silloisista asianomistajista epäiltynä perättömästä lausumasta tuomioistuimessa tai petoksesta.

Syytteen ja sakkotuomion Vantaan käräjäoikeudessa petoksen yrityksestä sai vain Kari Pekka Kyrö, joka tuomittiin myös dopingaineiden salakuljetuksesta.

Valtakunnansyyttäjänvirasto kuuli Kyröä toukokuussa. Kyröä ei olla kuultu rikoksesta epäillyn tai todistajan ominaisuudessa, vaan niin sanotussa "muussa" asemassa". Kyrö avasi virastolle tapahtumia vuosilta 1997-1998.

- Nyt on riittävää aihetta olettaa, että lisäselvitystä olisi saatavissa tähän hiihtodoping-kokonaisuuteen, Koponen kertoi.

Tutkinnan jatkon laajuus riippuu lisätutkinnassa saatavasta selvityksestä. Tutkintapyynnön sisällöstä ei vielä anneta tietoja.

Kyrön antamat tiedot eivät liity Marjo Matikainen-Kallströmiin ja Nelosella esitettyihin epopullo-väitteisiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.