Mainos

Lisätietoa New Yorkin turmakoneesta

Tutkijat ovat yhä epätietoisia New Yorkissa maahan tippuneen matkustajakoneen viimeisistä hetkistä. Tutkintalautakunnan hallussa olevat koneen mustat laatikot ovat paljastaneet, että juuri ennen maahansyöksyä matkustajakoneesta kuului outoja ääniä.

American Airlinesin matkustajakoneen maahansyöksyn tutkimukset jatkuvat


Lento-onnettomuuden tutkintalautakunnan NTSB:n mukaan vain muutamia sekunteja ennen maahansyöksyä koneesta kuului helisevää ja tärisevää ääntä. Äänet oli tallentanut koneen toinen musta laatikko. Tutkintalautakunnalla ei ole toistaiseksi tietoa siitä, mikä äänet aiheutti. Ääni alkoi kuulua kaksi minuuttia koneen nousun jälkeen, ja 20 sekunnissa pilotit menettivät koneen hallinnan.

Onnettomuuden syy on yhä epäselvä, mutta erilaisia arveluja on esitetty. Terrori-iskun mahdollisuutta ei ole poissuljettu, vaikka sitä pidetään hyvin epätodennäköisenä.

Tutkijalautakunta poissulki yöllä sen mahdollisuuden, että turma olisi saattanut aiheutua yhden tai useamman linnun imeytymisestä koneen moottoreihin.

-Todisteita siitä, että tekninen vika olisi johtunut ulkoisesta ärsykkeestä ei ole, korosti Yhdysvaltain liikenneturvallisuudesta vastaavan NTSB:n tutkija tiedotustilaisuudessa.

NTSB:n mukaan turmaan todennäköisesti johtanut tekninen vika ei myöskään aiheutunut koneen moottoreiden sisäisestä viasta. Alustavien tutkimustulosten mukaan moottorit eivät hajonneet ennen onnettomuutta.

Viranomaiset kertoivat eilen, että koneen mahdollisesti pudottanut laitevian aiheuttama räjähdys on mahdollisesti tapahtunut koneen matkatavaraosastossa, sillä koneen peräosa putosi räjähdyksen seurauksena.

Liittovaltion poliisi, FBI, ilmoitti jo aiemmin uskovansa, että American Airlinesin matkustajakoneen maahansyöksyn aiheutti laitevika ja sitä seurannut räjähdys. Tätä teoriaa vahvistavat tiedot, joiden mukaan ohjaaja oli ehtinyt tyhjentää koneen polttoainetankit ennen räjähdystä.

American Airlinesin matkustajakone syöksyi maahan maanantaina heti nousun jälkeen. Kaikki koneen 260 matkustajaa saivat surmansa. Lisäksi onnettomuuspaikalla, Queensin kaupunginosassa, on kateissa kymmenkunta ihmistä.

(MTV3-AFP-Reuters)

Pudonneen koneen mustan laatikon sisältöä selvitti tiedotustilaisuudessa George Black jr. Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirastosta.

(Huomenta Suomi 14.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.