Mainos

Lisätietoa JFK:n murhaasta uuden videotekniikan avulla

Erääseen viime vuosisadan kuohuttavimpaan poliittiseen murhaan on saatu lisävalaistusta kuvankäsittelyn avulla. Itse murhan tekijä säilyy kuitenkin arvoituksena.

Kolme amatöörikuvaaja tallensi marraskuun 22. päivän kohtalokkaat tapahtumat kaitafilmille Dallasissa vuonna 1963. Uutistoimisto APTN päätti John F. Kennedyn murhan 40 vuotismuistovuoden kunnniaksi yrittää parantaa sottuisten ja epäselvien otosten laatua digitekniikan tarjoamin keinoin.

Ensin nauhat puhdistetiin liasta ja roskista, sen jälkeen ne skanattiin ja siirrettiin filmiltä videolle. Sen jälkeen värinmääritteljä muutti värit mahdollisimman luonnonmukaisiksi ja korjasi valotusta ja tarkkuutta. Jokainen ruutu skannattiin kolme kertaa normaalia tv-näyttöä tarkemmaksi. Muiden laatua parantavien vaiheiden jälkeen ero vanhaan on ilmeinen.

Itse murhaan ei uskota saatavan uutta selvyyttä, mutta jotain uutta sentään näkyy. Kadunkulmassa nähdään mies sateenvarjon kanssa hieman ennen presidentin saattueen saapumista. Toinen sateenvarjomies näkyy valokuvissa Kennedyn murhapaikalla. Salaliittoteorian mukaan korkealla ollut varjo oli merkki ampujalle tai jopa ase.

Tutkijoiden mukaan ei ollut tavallsita että - varsinkaan mies - käyttää sateenvarjoa aurinkoa vastaan. Eräs salaliittoteorioista nojaa tähän. Joka tapauksessa Delay aukiolla oli 40 vuotta sitten kaksi sateenvarjomiestä. Virallisen tutkinnan mukaan Kennedyn ampui Lee Harvey Oswald, jonka puolestaan kapakoitsija Jack Ruby ampui pian pidätyksen jälkeen. Totuus tuskin selviää koskaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.