Mainos

Oikeudenkäynti alkaa – Lisan murhasta syytetyn vaimo Expressenille: Luotan mieheeni yhä

Oikeudenkäynti ruotsalaisen Lisa Holmin surmasta syytettyä vastaan alkaa tänään. Surmasta kiinniotetun Nerijus Bileviciusin vaimo rakastaa miestään ja luottaa häneen yhä. 

Ruotsalaislehti Expressen tapasi vaimo Irina Bileviciusin Liettuassa Vilnan ulkopuolella perheen kotikaupungissa. Vaimolla ei epäillä olevan osuutta tapahtumiin, mutta huomenna alkava oikeudenkäynti, jossa hänen miehensä istuu syytettyjen penkillä, nostaa kipeät muistot pintaan.

Myös vaimoa kuultiin Ruotsissa tapahtuneen jälkeen. Hän kokee, että kohtelu oli tylyä, jopa rasistista, ja kuulusteluiden aikaiset tapahtumat saivat hänet menettämään uskonsa ruotsalaiseen oikeusjärjestelmään.

Nyt vaimo kamppailee päästäkseen takaisin normaaliin elämään. Expressen kuvailee häntä tunteikkaaksi, ujon oloiseksi naiseksi, jonka silmiin nousee kyyneliä hänen käydessä läpi tapahtumia.

Vaimo ei ota kantaa miehensä syyllisyyteen tai syyttömyyteen, mutta kertoo rakastavansa tätä yhä ja luottavansa häneen.

– Hänen täytyy nyt taistella ja olla vahva. Sanoisin hänelle, että muistelen meidän hyviä aikojamme. Mikään ei ole muuttunut. En pelkää häntä, hän sanoo Expressenille.

Hän kertoo kirjoittelevansa kirjeitä kiinniotetun miehensä kanssa. 

Facebook-profiilinsa hän sulki saatuaan niin paljon uhkauksia ruotsalaisilta sitä kautta.

Vaimolla on myös viesti Lisa Holmin perheelle. 

– Olen todella surullinen heidän puolestaan. Minulla on myös lapsia, ja voin tuskin kuvitella, mitä he tuntevat tällä hetkellä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.