Mainos

Lisäjoukkoja Pohjois-Makedoniaan

Makedonian armeija on vahvistanut joukkojaan albaanisissien hallussa olevan alueen ympärillä Pohjois-Makedoniassa. Hallitus kieltäytyy neuvottelemasta sissien kanssa.

Makedonialainen sotilas

Armeijan johdon mukaan sissien jatkuva vastarinta estää poliittisen vuoropuhelun syntymisen, jolla pyrittäisiin edistämään maan albaanivähemmistön oloja. Armeijan mukaan se voisi nopeasti pyyhkäistä sissit vuorilta, mutta siviiliuhrien välttämiseksi se ei ryhdy tositoimiin. Armeijan mukaan sissit käyttävät vuoristokylien albaanisiviilejä ihmiskilpinä.

Kansainvälisen Punaisen Ristin edustajan Francois Stammin mukaan kylissä on noin 10 000 siviiliä. Kolme makedonialaispoliisia haavoittui Tetovon kylän lähistöllä tänään, kun albaanisissit iskivät poliisipartiota vastaan, kertoi poliisilähde. Sissit hyökkäsivät poliiseja vastaan samalla alueella myös eilen, jolloin kahdeksan poliisia haavoittui.

Tänään ammuntaa kuultiin Slupcanen ja Vakcincen kylistä, joihin armeija oli iskenyt tiistai-iltana. Bulgarian mukaan sen naapurimaa Makedonia tarvitsee kansainvälisiä joukkoja kriisin ratkaisemiseksi. -Tilanne on hyvin huolestuttava. Epäilemme entistä enemmän, pystyvätkö Makedonian viranomaiset saamaan tilanteen hallintaan yksin, sanoi Bulgarian puolustusministeri Boiko Noev.

Serbian puolella rauhallista


Makedonian ja Kosovon rajalla Etelä-Serbiassa Jugoslavian joukot valmistautuivat ottamaan albaanisissien hallussa olleen alueen rauhallisesti hallintaansa.

Presevon laaksossa toiminut albaanikapinallisten ryhmä UCPMB lupasi maanantaina hajaantua ja laskea aseensa. On arveltu, että jotkut UCPMB:n sissit siirtyisivät Makedonian puolelle siellä taistelevien albaanisissien vahvistukseksi.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.