Mainos

Lisääntyvät bensiinivarkaudet kismittävät huoltamoita

Huoltamoilta varastetaan vuosittain bensiiniä yli 20 miljoonan markan edestä. Ongelma on suuri pienillä katteilla toimiville yrityksille, yhden varastetun tankillisen korvaamiseen pitää myydä noin 25 tankkia menovettä. Bensavarkaita houkuttelevat pienet rangaistukset, sillä teosta saa korkeintaan muutaman päiväsakon.

Monille huoltamoille on asennettu valvontakamerat torjumaan yhä röyhkeämmäksi käyvää bensavarastelua. Yrittäjät käyvät kuumina, sillä bensarosvot tuottavat vuosittain asemille useiden kymmenien tuhansien tappiot.
-Katteet ovat tänä päivänä reippaasti alle 5 prosentin ja jos yks tankillinen maksaa 400 markkaa niin melko monta tankillista täytyy myydä, että saa sen 400 takaisin, toteaa yrittäjä Risto Sipilä ESSO Snack & Shop Korsosta.

Vuodessa bensaa arvellaan häviävän varkaiden tankkeihin yli 20 miljoonan markan edestä. Silti poliisi tulkitsee yksittäisen varkauden yleensä näpistykseksi, josta pienimmät päiväsakot ovat alle puolet bensatankillisen hinnasta. Toisinaan syytettä ei teon vähäisyyden vuoksi nosteta lainkaan. Yrittäjän kannalta tilanne on turhauttava. Huoltoasemayrittäjä Risto Sipilä kertoo ettei viiden yrittäjävuotensa aikana ole saanut korvausta ainoastakaan bensiinivarkaudesta.
-Käsittääkseni kovin montaa rangaistustakaan niistä ei ole myönnetty, joukossa on jopa syyttämättä jättämispäätöksiä. Suomen bensiinikauppiaiden liitto toivoisikin valtiolta kovempia otteita varkaiden kuriin saamiseksi.

Suomen bensiinikauppiaiden liiton Järjestösihteeri Hannu Laitisen mielestä tarvitaan rangaistuksia.
-Pienen sakkorangaistuksen tuomitseminen, jota ei kaiken lisäksi saada perityksi lainkaan, on yhtä tyhjän kanssa. Temppujen uusijoille tarvittaisiin pienehkö vapausrangaistus Bensiinkikauppiaiden liitto toivoisikin syyttämiskynnyksen madaltumista varsinkin rikosten uusijoille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.