Mainos

Lisäaineista nitriitti on ongelmallinen

Suomalaiset saavat elintarvikkeistaan lisäaineita verrattain vähän. Huolta aiheuttaa kuitenkin edelleen lihavalmisteissa käytettävän nitriitin saanti lapsilla, mikä lähentelee hyväksyttävää rajaa.

Elintarvikeviraston erikoistutkijan Pirjo-Liisa Penttilän mukaan huomiota olisi kiinnitettävä aiempaa enemmän elintarvikkeiden mikrobiologiseen pilaantumiseen.

Suolan ja säilöntäaineiden vähentäminen sekä pitkät myyntiajat lisäävät ruokamyrkytysten riskiä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.