Mainos

Lisää väärää rahaa löytyi Viitasaarelta ja Seinäjoelta

Poliisi on saanut haltuunsa erän uusia väärennettyjä tuhatmarkkasia. 30 kappaleen erä takavarikoitiin tutkinnan yhteydessä Viitasaarelta. Vääriä seteleitä on tähän mennessä löytynyt jo kuutisenkymmentä.

Rahat löytyivät piilotettuina paikasta, josta poliisi otti alkuviikosta kiinni väärennöksistä epäillyt kolme ihmistä. Poliisin suojissa oli alunperin yhdeksän väärän rahan tekemisestä tai levittämisestä epäiltyä. Kuulustelujen edetessä kuusi heistä vapautettiin. Kolmesta yhä pidätettyinä olevasta kaksi on Lahdesta ja yksi Viitasaarelta.

Kuulusteluissa ei vielä ole selvinnyt, missäpäin Suomea väärennökset on tehtailtu. Poliisin mukaan rahat on tehty joko värikopiokoneella tai väritulostimella.

Ensimmäiset väärät rahat ilmestyivät kiertoon viime viikonloppuna Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Sen jälkeen rahoja on löydetty Helsingistä, Orimattilasta, Turusta ja Tervakoskelta. Väärennetyn rahan huomaa helpoiten hologrammikuviosta. Aidon setelin hologrammissa on luku 1000.

Väärennettyjä seteleitä myös Seinäjoella

Myös Seinäjoelta on löytynyt väärennettyjä seteleitä. Seinäjoen rikospoliisille on luovutettu 3 kappaletta 50 markan seteleitä, jotka on väärennetty kopioimalla. Rahoista puuttuu vesileima.

Seinäjoen poliisi on saanut kymmenkunta väärennettyä seteliä viime joulukuusta lähtien. Yksittäiset setelit ovat olleet 20:n ja 100 markan suuruisia. Poliisi etsii rahojen väärentäjää. Poliisi arvioi, että Seinäjoella löydetyt setelit ovat eri väärentäjän valmistamia kuin Hämeenlinnasta ja Lahdesta löytyneet 1000 markan setelit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.