Mainos

Lisää takaiskuja Serbian oppositiolle

Serbian korkein oikeus on päättänyt pitää jälleen yhdessä kaupungissa voimassa alioikeuden päätöksen opposition vaalivoiton mitätöinnistä. Samaan aikaan opposition johtokolmikkoon kuuluva Vuk Draskovic varoitti lehtihaastattelussa maan luisuneen sisällissodan partaalle, koska presidentti Slobodan Milosevic ei ole suostunut tunnustamaan opposition menestystä marraskuun kunnallisvaaleissa.

Oppositio kertoi tänään korkeimman oikeuden päättäneen, että Smederevska Palankan kaupunginvaltuuston 49 paikasta 25 kuuluu hallitseville sosialisteille ja 24 oppositiolle.

Eilen korkein oikeus ilmoitti, että sosialistipuolue on voittanut vaalit Sabacin kaupungissa, vaikka Etyjin tutkijaryhmä totesi raportissaan opposition sielläkin voittajaksi. Lisäksi korkein oikeus jäädytti keskusvaalilautakunnan päätöksen opposition vaalivoitosta maan pääkaupungissa Belgradissa. Opiskelijat uhmasivat tänään Belgradissa kolmatta päivää mellakkapoliisia, joka ei päästänyt mielenosoittajia marssimaan keskustassa.

Presidentti Milosevicin lähipiiriä tuntevat lähteet ennustivat, että hallitus saattaa yrittää mielenosoitusten tyynnyttämistä julistamalla Belgradiin kahdeksi kuukaudeksi väliaikaisen hallinnon ja sen jälkeen uudet vaalit. Lähteet myönsivät kuitenkin, ettei tällainen päätös todennäköisesti riitä tyynnyttämään oppositiota.
(STT-AFP-Reuter)

Rehn pitää Serbian tilannetta vakavana

YK:n ihmisoikeustarkkailijan Elisabeth Rehnin mukaan tilanne Serbiassa on erittäin vakava. Rehn kertoi tänään Serbian opposition viestittäneen hänelle, ettei esimerkiksi sisällissotaan luisuminen ole pois laskuista, jos hallitus kieltäytyy tunnustamasta opposition vaalivoittoa marraskuun kunnallisvaaleissa.

Rehn palasi tuoreelta matkaltaan entisestä Jugoslaviasta viime yönä. Hän neuvotteli Serbiassa sekä hallituksen että opposition edustajien kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.