Mainos

Lisää syytteitä Mustavihreistä päivistä

Tampereella alkuvuodesta järjestetyistä Mustavihreistä päivistä on tulossa 23 uutta syytettä. Ne koskevat päivien aikana Suodenniemellä toteutettua turkistarhauksen vastaista tapahtumaa.

Aiemmin syyttäjä on päättänyt, että 14 nuorta joutuu oikeuteen Mustavihreitten päivien aikana Tampereella sattuneista kahakoista. Syytteisiin johtanut mielenosoituksen tyyppinen tapahtuma järjestettiin Suodenniemellä sijaitsevalla turkistarhalla lauantaina 24. tammikuuta. Tapahtumaan osallistui toista sataa nuorta. Paikalla oli myös television kuvausryhmä.

Nuoret matkustivat Tampereelta kahdella linja-autolla turkistarhalle ja järjestivät siellä ennalta ilmoittamattoman mielenosoituksen. Osa nuorista tunkeutui tarhan tiloihin. Paluumatkalla Tampereelle poliisit pysäyttivät linja-autot Pirkkalassa. Autot ja niiden matkustajat tarkastettiin. Kaikkien matkustajien henkilötiedot kirjattiin talteen.

Vammalan kihlakunnansyyttäjän Jaakko Pöyrin mukaan turkistarhamielenosoituksen vuoksi syyteharkinnassa olleista henkilöistä 23 saa syytteen. Syyttämättäjättämispäätös on tehty 106 henkilön osalta. Haasteen saajista nuorin on 15-vuotias ja vanhin 39-vuotias.

Pöyrin mukaan rikosnimikkeissä on mainittu kotirauhan rikkominen, salakatselu ja yllytys salakatseluun.

Kotirauhan rikkomisesta voidaan tuomitaan rangaistukseksi sakkoa tai korkeintaan puoli vuotta vankeutta. Jos kotirauhan rikkomiseen syyllistyy yhdessä kaksi tai useampi henkilö, tuomio voi olla jopa kaksi vuotta vankeutta. Salakatselusta enimmäisrangaistus on vuosi vankeutta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.