Lisää Suomen ja MIT:n yhteistyötä

Suomalaisille tietotekniikkayrityksille tarjoutuu mahdollisuus ryhtyä yhteistyöhön maineikkaan amerikkalaisen MIT:n eli Massachusetts Institute of Technologyn tietotekniikkalaboratorion LCS:n kanssa.

Alustavan suunnitelman mukaan yhteistyöhön LCS:n (Laboratory for Computer Science) kanssa osallistuisi 25-30 suomalaista yritystä ja tutkimusyhteisöä, kertoo Kauppalehti Online

Kolmevuotiseksi suunnitellun yhteistyön muotoina ovat mm. workshopit sekä seminaarit. Yhteistyökumppanit pääsevät myös harjoittelijoiksi LCS:ään muutamaksi viikoksi tai pariksi kuukaudeksi. Pienet yritykset maksaisivat yhteistyöstä 25—000 dollaria ja suuret yritykset 75—000 dollaria.

Tekesin mukaan se on varautunut rahoittamaan osan kustannuksista. Tekes järjesti tiistaina Finlandia-talossa New World of Information -seminaarin suomalaisille tietotekniikan huippuyrityksille.

Seminaarissa käsiteltiin mm. tulevaisuuden webiä ja tietoverkkoja, puhutun kielen tunnistusta ja puhekäyttöliittymiä, tekoälysovelluksia sekä tietotekniikan uusia käyttömahdollisuuksia.
(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat