Mainos

Lisää rahaa raiteille - VR ja Liikennevirasto iloisia hallitusohjelmasta

Liikennevirasto ja VR ovat tyytyväisiä uuden hallituksen liikennepolitiikkaan. Hallitusohjelman kirjauksen mukaan perusväylänpidon määrärahat pidetään nykyisellä tasollaan, eli leikkauksia ei näillä näkymin ole luvassa.

VR:n yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuu myöntää, että leikkauksia ehdittiin pelätä.

–Ennakkotieto oli, että kaikilla sektoreilla joudutaan menoleikkauksiin ja verojen korotuksiin. Olemmekin onnellisia, että ratojen kunnossapitoon on jopa lisämäärärahaa luvassa. Ohjelmassa oli muutenkin monta myönteistä kirjausta junaliikenteen kannalta.

Hallituksen suunnitelmien mukaan Liikennevirastolle myönnetään ratojen peruskunnossapitoon 35 miljoonan euron lisämääräraha vuosittain. Se on kymmenen prosentin korotus nykytilanteeseen.

–Olemme naapurin eli Liikenneviraston puolesta tyytyväisiä. Lisäraha näkyy välillisesti myös juna-asiakkaille, sillä radan hyvä kunto sujuvoittaa liikennettä. Viime talvina rahaa on jouduttu irrottamaan talvikunnossapitoon, ja se raha on silloin ollut muualta pois, Lehtipuu sanoo.

Pisara-rata suunnittelupöydälle

Myös kaksi suurta ja aikaavievää projektia on viimein nytkähtämässä eteenpäin. Uusi hallitus haluaa aloittaa Helsingin ratapihan ahtautta helpottavan niin sanotun Pisara-radan suunnittelemisen sekä ratapihan ohjausjärjestelmän uusimisen suunnittelun.

Helsingin ratapihan ongelmat ovat vaikeuttaneet junaliikenteen sujumista koko Suomessa.

–Hienoa, että näissäkin päästään käyntiin. Molemmat ovat niin isoja hankkeita, että ne vaativat lähes yhden hallituskauden suunnittelun ennen päätöksentekoa. Nyt saadaan viimein kunnollinen kustannusarviokin hankkeista, kiittelee Liikenneviraston pääjohtaja Juhani Tervala.

Myös VR:n Lehtipuu on hallituksen suunnitelmasta innoissaan.

- Tämä on erinomainen ja odotettu uutinen. Nämä olivat VR:n ykköstoiveita ja on hienoa, että hallitus tarttuu näihin heti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.