Mainos

Lisää pidätyksiä Turkissa

Kymmeniä pommi-iskuista epäiltyjä on pidätetty epäiltyinä Istanbulin pommi-iskuista.

Turkin poliisi on pidättänyt jo kymmeniä ihmisiä epäiltyinä Istanbulin tuhoisista pommi-iskuista. Tarkempaa tietoa pidätyksistä ei ole, sillä erään tiedon mukaan lehdistöä on kielletty oikeuden määräyksellä kertomasta tutkimuksista.

Nimettömänä pysytelleen poliisilähteen mukaan pidätettyjä on yhteensä ainakin 40. NTV-televisiokanavan mukaan 18 epäiltyä vastasi tänään syytteisiin vangitsemisoikeudenkäynnissä.

Pommi-iskut tehtiin Britannian konsulaattia ja HSBC-pankkia vastaan Istanbulissa viime viikolla. Iskuissa kuoli ainakin 32 ihmistä ja 450 loukkaantui. Viisi päivää aiemmin terroristit iskivät kahteen synagogaan, jolloin 25 ihmistä sai surmansa ja 300 loukkaantui.

Turkin pääministeri Recip Tayyip Erdogan on syyttänyt kovin sanoin Britanniaa siitä, että Britannia ei ole kertonut Turkin viranomaisille tietojaan mahdollisista uusista iskuista. Aiemmin Britannian ulkoministeriö oli antanut lausunnon, jonka mukaan uusia pommi-iskuja saattaa olla odotettavissa. Britannia myös suositteli kansalaisiaan olemaan matkustamatta Turkkiin. Britannian ulkoministeriö kiisti pääministeri Erdoganin syytökset.

Suomen Ankaran-suurlähetystön matkustustiedotteen mukaan suomalaisturistien on syytä noudattaa varovaisuutta kaikkialla Turkissa ja terrorismiuhkaan on varauduttava.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.