Mainos

Lisää peltipoliiseja Itä-Suomen taajamiin – käräyttävät myös punaisia päin ajavat

Poliisi on saanut käyttöönsä koko Suomessa 60 uutta automaattiseen nopeusvalvontaan tarkoitettua kameraa. Näistä seitsemän on tulossa Itä-Suomen poliisille, joka suunnittelee niiden asentamista vähemmälle valvonnalle jääneisiin taajamiin.

Itä-Suomessa uudet kamerat mahdollistavat automaattisen nopeusvalvonnan laajentamisen maanteiltä taajamiin. Poliisi toivoo kuntien tekevän ehdotuksia uusista valvontakohteista.

Valo-ohjatuissa liittymissä valvontaan voidaan liittää ylinopeuden lisäksi myös punaisia päin ajaminen. Hyödyt realisoituvat kunnille onnettomuuskustannusten vähenemisenä.

Katuverkolla sijaitsevat automaattiset nopeudenvalvontapisteet toteutetaan siten, että kunta vastaa valvontapisteen ja huoltolevikkeen suunnittelusta ja rakentamisesta ja poliisi puolestaan hoitaa kameran käyttämistä tolpassa sekä itse valvontaan liittyvät toimet. Poliisi voi tukea valvontaa siirrettävillä kamera-autoilla, joita Itä-Suomessa on kolme.

Yhden valvontapisteen toteutuskustannus on noin 15 000 euroa ympäristöstä riippuen. Kustannus sisältää levikkeen rakentamisen, sähkötyöt sekä tolpan, laitekotelon ja induktiosilmukoiden hankinnan ja asentamisen.

Poliisin vastuulla olevan kameran hankintakustannukset ovat noin 45 000 euroa. Lisäksi poliisi vastaa tiedonsiirrosta, hälyttimestä sekä tapausten käsittelystä liikenneturvallisuuskeskuksessa.

Lähde: ELY-keskus

***

23:51

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.