Mainos

Lisää öljyä rannoille tuulten mukana

Myrskytuulten pelätään tuovan lisää öljyä Luoteis-Espanjan rannikolle.

Katkenneen tankkerin öljyä on tullut rantaan tänään pieniä määriä, mutta pohjoistuulen arvellaan painavan avomerellä kelluvia lauttoja rantaan.

Kovan tuulen takia oli kuitenkin vaikea arvioida, kuinka suuresta määrästä raskasta polttoöljyä oli kyse. Viranomaisten mukaan 32 neliökilometrin suuruinen öljylautta lähestyi rannikkoa La Corunan satamakaupungin eteläpuolella, ja öljyä oli jo huuhtoutunut rantaan lähellä Corcubionia. Kaksi muuta öljylauttaa on havaittu reilun 50 ja sadan kilometrin päässä rannasta.

Ainakin 300 kilometriä rantaa on jo saastunut mereen päässeestä öljystä. Kalastuskieltoa alueella on laajennettu. Prestige-tankkerista ehti vuotaa mereen noin 10000 tonnia raskasta polttoöljyä ennen sen uppoamista. Aluksen hylyssä vajaan neljän kilometrin syvyydessä on vielä yli 60000 tonnia öljyä.

Öljyntorjunnassa puutteita

Espanjassa on ryhdytty arvostelemaan hallitusta ja viranomaisia puutteellisesta valmistautumisesta öljytuhoon. Paikallisten asukkaiden mukaan puhdistustöihin ei ole saatu tarpeeksi kalustoa ja operaation koordinoinnissa on puutteita.

El Pais -lehti puolestaan ihmetteli sitä, että Espanjalla on vain yksi öljyntorjunta-alus, vaikka Galician rannikolla on sattunut jo viisi suurta öljyonnettomuutta vuoden 1970 jälkeen. Öljyntorjuntaa onkin jouduttu vastaanottamaan apua muun muassa Ranskasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.