Mainos

Lisää lunta tulossa, viikon puolivälissä kylmenee

Helmikuu alkaa epävakaisena ja pilvisenä. Maanantaina sateet ovat jo heikkenemään päin, mutta etenkin etelärannikolla sataa sisämaassa lunta ja rannikon läheisyydessä myös vettä.

Lämpötila on etelässä nollan vaiheilla ja Lapissa on paikoin parisen kymmentä pakkasastetta.

– Ajokeli pysyy huonona alkuviikolla. Keliä huonontaa niin lumisade kuin mahdollinen jäätävä tihkukin. Paikoin myös tuuli tuiskuttaa lunta teillä ja tienpinnatkin voivat olla jäisiä, toteaa MTV:n uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Tiistaina Suomi kuuluu edelleen matalapaineen vaikutusalueeseen ja sää jatkuu pilvisenä. Paikallisia heikkoja lumisateita tulee ajoittain. Lämpötilassa ei juurikaan ole muutosta maanantaihin nähden. Keskiviikkona maahan vahvistuu heikko korkeapaineen selänne ja pilvipeite alkaa hieman rakoilla, samalla sää alkaa kylmetä.

– Selvempi viileneminen Etelä-Suomen osalta tapahtuu torstaina. Päivälämpötilat ovat viiden pakkasasteen vaiheilla. Pohjoisessa lämpötila on edelleen -10:n ja -20:n asteen välillä, voimistuva tuuli lisää kuitenkin pakkasen purevuutta, kertoo Salojärvi.

Viikonlopulla sää jatkuu epävakaisena ja lumisateita tulee päivittäin jossain päin maata. Samalla sää lauhtuu uudelleen etelässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.