Mainos

Lisää Libya-moitteita Putinilta Ruotsin-vierailulla?

Vain kaksi ja puoli vuotta sitten Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt vertasi Venäjän hyökkäystä naapurimaa Georgiaan Hitlerin sotapolitiikkaan puoli vuosisataa aikaisemmin. Se on nyt unohdettu, ja kun lisäksi Ruotsin hallitus antoi luvan NordStream-kaasuputken vetämiseen Ruotsin talousvyöhykkeen tuntumaan, maiden välit ovat varsin hyvässä jamassa. Jos ja kun ydinvoimalat vähitellen lakkautetaan Ruotsissa, venäläisestä kaasusta voi olla kuningaskunnassa vielä paljon iloa.

Keskusteluja saattaa hiertää Libyan sota, johon Ruotsikin osallistuu valvomalla Libyan ilmatilan lentokieltoa Gripeneillään. Eilen Vladimir Putin arvosteli jyrkästi Kööpenhaminassa joidenkin liittouman maiden viranomaisten uhittelua Libyan itsevaltiaan Muammar Gaddafin surmaamisesta. Kuka antoi tähän luvan ilman oikeudenkäyntiä, ärtynyt Putin kysyi. Pääministeri on aiemmin arvostellut Naton johtamia sotatoimia rinnastamalla ne keskiajan ristiretkiin.

Päällimmäisinä Tukholmassa lienevät kuitenkin Ruotsin ja Venäjän väliset talouskysymykset, ja luultavasti Putinin mukana seuraavat talousvaikuttajat vievät tuliaisina uunituoreita ympäristötekniikan toimitussopimuksia Venäjälle. Sellaisia voisivat olla esimerkiksi energian säästämiseen ja jätehuoltoon liittyvät tarvikkeet ja sovellukset.

Katso Kari Lumikeron raportti Tukholmasta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.