Mainos

Lisää lainarahaa naisyrittäjille

Naisyrittäjälainoihin on tulossa lisää rahaa. Valtioneuvoston tekemän periaatepäätöksen mukaan vuoden toisessa lisäbudjetissa naisyrittäjälainojen myöntämisvaltuutta nostetaan 60 miljoonasta markasta 100 miljoonaan markkaan. Rahat siirretään Keran investointi- ja käyttöpääomalainojen 1 100 miljoonan markan myöntämisvaltuudesta.

Syynä päätökseen on, että naisyrittäjille tarkoitettu lainakiintiö on loppumassa. Lainojen kysyntä on jatkunut tänä vuonna odotettua vilkkaampana. Syyskuun alkupuolella naisyrittäjälainoja oli myönnetty 58,5 miljoonan markan arvosta. Jäljellä oli siten enää 1,5 miljoonaa markkaa. Lainoilla on ollut myönteisiä työllisyysvaikutuksia, ja niillä on voitu vaikuttaa erityisesti uusien yritysten syntymiseen. Naisyrittäjien lainoja oli 6. syyskuuta mennessä mennessä myönnetty 860. Kauppa- ja teollisuusministeriössä arvioidaan, että lainoilla on vaikutettu 982 uuden työpaikan syntyyn.

Lainan keskikoko on ollut 68 000 markkaa. Lainoista puolet on myönnetty uusille alkaville yrityksille. Viime vuonna Kera myönsi naisyrittäjälainoja yhteensä noin 109 miljoonan markan arvosta. Noin neljännes naisyrittäjälainoista on suuntautunut vähittäiskauppaan. Kuluttajapalvelun osuus on ollut yhtä suuri. Yrityspalvelujen osuus on ollut noin viidennes.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.