Mainos

Lisää lahkouhreja löydetty Ugandassa

Ugandan poliisi on löytänyt jälleen uusia ruumiita maassa vaikuttaneen uskonlahkon jäljiltä. Uusi joukkohauta löytyi lahkon käyttämän rakennuksen takapihalta.

Edellinen joukkohauta löydettiin maanantaina

Haudasta on kaivettu esiin 81 ruumista. Uhrien kokonaismäärän pelätään nousevan jopa yli tuhannen. Nyt löydetyt uhrit olivat pääosin naisia ja nuoria tyttöjä, joista yksi oli ollut raskaana. Ruumiiden löytöpaikalla asuneen miehen uskotaan kuolleen yhdessä 17 perheenjäsenensä kanssa lahkon kirkon tulipalossa 17. maaliskuuta.

Joukkoitsemurhasta joukkomurhaksi

Jumalan kymmenen käskyn palauttamisen liike -nimellä tunnetun lahkon kirkon tulipalossa kuoli arviolta 500 ihmistä. Tapausta pidettiin aluksi joukkoitsemurhana, mutta sittemmin lahkon jäljiltä on löydetty satoja ruumiita useista joukkohaudoista. Useat uhreista, joiden joukossa on satakunta lasta, on ilmeisesti kuristettu, puukotettu tai myrkytetty kuoliaaksi ja nyt lahkon tekemisiä tutkitaankin joukkomurhina.

Yksi ugandalaisen uskonlahkon johtajista

Ugandan poliisi uskoo, että lahkon johtajat ovat murhanneet seuraajiaan järjestelmällisesti kuukausien ajan sen jälkeen, kun heidän ennustuksensa maailmanlopun koittamisesta vuodenvaihteessa ei toteutunutkaan. Ugandalaisten lehtitietojen mukaan uskonlahkon johtajat pakenivat ulkomaille pian kirkon tulipalon jälkeen. Heistä on annettu Interpolin kautta kansainvälinen pidätysmääräys.

Ensimmäinen pidätys tehty

Ugandan viranomaiset ilmoittivat tänään tehneensä ensimmäisen joukkosurmiin liittyvän pidätyksen. Pastori Amooti Mutazindwan epäillään pimittäneen tiedusteluraportin, joka varoitti uskonlahkon muodostavan uhan turvallisuudelle. Mutazindwaa epäillään myös henkilökohtaisista yhteyksistä lahkoon.

Ugandalaisen uskonlahkon kirkko

Ugandan presidentti Yoweri Museweni vahvisti BBC:n haastattelussa, että tiedusteluviranomaiset olivat keränneet tietoa lahkon vaaroista. Tiedot eivät kuitenkaan menneet eteenpäin tai johtaneet toimenpiteisiin. Vaikeakulkuisella seudulla maan lounaisosassa vaikuttaneen lahkon muodostamaa uhkaa ei otettu todesta, koska sen johtajat esiintyivät syvästi uskonnollisina ihmisinä. Tästä syystä myöskään paikallisviranomaiset eivät tarttuneet toimiin, vaikka lahkon jäseniä hävisi satamäärin.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.