Mainos

Lisää kuolleita Keski-Euroopan lumivyöryissä

Kahden ihmisen vahvistettiin tänään kuolleen lumivyöryssä Itävallan länsiosassa. Montafonin laaksossa Voralbergissä eilisiltana sattuneen vyöryn alle menehtyivät unkarilainen nainen ja itävaltalainen mies, jotka olivat olleet ravintolassa asiakkaina.

Kuusi ravintolan henkilökuntaan kuulunutta hautautui myös lumen alle, muuta he onnistuivat kaivautumaan esiin omin voimin. Vyöryssä kuollut mies menehtyi vammoihinsa tänään, kun häntä ei huonojen sääolojen takia pystytty kuljettamaan sairaalahoitoon muualle, kertoi poliisi.

Itävallan Alpeilla on edelleen yli 20000 turistia loukussa eri hiihtokeskuksissa, jotka ovat jääneet lumivyöryjen tai niiden uhkan takia eristyksiin. Vaikeuksiin joutui myös Norjan kuningaspari, jonka matka Bischoshofenista St. Antoniin hiihtolomalle keskeytyi lumivyöryjen katkaistua junaliikenteen. Kuningas Harald ja kuningatar Sonja odottelivat tiistaina hotellissa sääolojen paranemista, kertoivat Norjan tiedotusvälineet.

Italiassa yksi ihminen kuoli aikaisin tänä aamuna lumivyöryssä lähellä Ranskan vastaista rajaa. Pelastuspartiot etsivät vielä kolmea kadonneeksi ilmoitettua.

Sveitsissä puolestaan toiveet sunnuntaina sattuneessa lumivyöryssä kadonneiden kahdeksan ranskalaisturistin löytämiseksi alkavat hiipua. Lähellä Sionin kaupunkia sattuneiden vyöryjen alta on tähän mennessä löydetty kaksi kuollutta.

Tilanteeseen ei odoteta pikaista helpotusta, sillä myös tiistain vastaisena yönä Sveitsin vuoristoseuduilla satoi erittäin runsaasti lunta, paikoin jopa 50 senttimetriä. Pahimmillaan lumivyöryvaara on lounaisessa Vallis'n kantonissa, jossa yhä uudet laaksot ovat joutuneet eristyksiin ulkomaailmasta.

Vuoriston lumimassat ovat aiheuttaneet ennätyksellisiä tulvia Alppien laaksoalueilla. Saksan ja Ranskan rajalla virtaavan Reinin vedenpinta on noussut viime päiviä uhkaavasti, mutta tiistaiaamuna tilanteen kerrottiin hieman helpottaneen.
(STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.