Mainos

Lisää kouluja hakukieltoon

Akavan hallitus on yksimielisesti julistanut hakukiellon ja saarron Pomarkun ja Vesannon kuntiin. Akava tukee näin jäsenjärjestöään OAJ:tä, joka julisti kunnat hakukieltoon ja saartoon kaksi viikkoa sitten.

Akavan päätös koskee kuntien avoimia ja avoimeksi tulevia koulujen ja oppilaitosten opettajien ja rehtorien virkoja, toimia ja tuntiopettajien tehtäviä. Hakukiellossa ja saarrossa ovat lisäksi sekä päiväkohtien johtajien ja lastentarhanopettajien virat ja toimet. Painostustoimet koskevat myös sijaisuuksia. Näin keskusjärjestö viestittää muille akavalaisille liitoille, että niiden jäsenet eivät hakeutuisi sijaisiksi näihin tehtäviin tai virkoihin. Akavan puheenjohtajan Mikko Viitasalon (kok.) muistutuksen mukaan viime tulopoliittisen ratkaisun yhteydessä Akavalle luvattiin, että kuntasektorin lomautukset pyritään minimoimaan, jotta näillekin aloille taattaisiin tupon mukainen ansiokehitys.

-Tältä logiikalta putoaa pohja, jos yhden sektorin työntekijöiltä leikataan palkkoja. Meillä on kuntasektorilla työntekijöitä, joilla on negatiivinen palkkakehitys.

Tavoitteena on siis saada loppu kuntien lomautuksille. Aloite Akavan tuen saamiseksi tuli OAJ:ltä ja julkisen sektorin akavalaisten Akava-JS:ltä. Akava ei ole viime vuosien lomautuskiistojen aikana aiemmin ilmaissut tukeaan hakukielloin ja saarroin. OAJ:n mukaan kuntien lomautuspäätökset johtavat laittomuuksiin ja haittaavat vakavasti opetustointa ja varhaiskasvatusta. Kuntaliitto on arvostellut OAJ:tä järjestöpolitiikan käytöstä vain opettajien edun ajamiseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.