Mainos

Lisää joukkoja Nigerian levottomalle öljyntuotantoalueelle

Nigerian sotilashallitus vahvisti tänään joukkojaan Nigerjoen suiston öljyntuotantoalueella, missä nuoriso on viime aikoina osoittanut mieltään monikansallisia öljy-yhtiöitä vastaan. Paikalliset asukkaat kertoivat, että sotilaat ovat pystyttäneet Bayelsan osavaltioon tarkastuspisteitä. Kaduilla ja teillä partioivat panssaroituja ajoneuvoja käyttävät sotilashenkilöt.

Ijaw-heimoon kuuluvat nuoret ovat osoittaneet rajusti mieltään alueella kuluneen viikon aikana ja vaatineet heimon jäsenille nykyistä suurempaa osuutta öljyn tuomasta vauraudesta. Yhteenotoissa on kuollut ijaw-aktivistien mukaan 26 ihmistä. Poliisin mukaan kuolleita on kuusi. Hajanaisen tulituksen äänet vaimenivat osavaltion pääkaupungissa Yenagoassa viikonloppuna, mutta tilanne oli edelleen jännittynyt. Paikallisten asukkaiden mukaan sotilaat keskittyvät nyt suojelemaan sisämaassa olevia öljylaitoksia.

Nigerjoen suistosta pumpataan yli kaksi miljoonaa tynnyriä öljyä päivässä. Tuotanto on lähes kokonaan Nigerian valtiollisen öljy-yhtiön kanssa yhteistoiminnassa olevien monikansallisten yhtiöiden käsissä. Nigeria, joka on Afrikan väekkäin valtio, saa 90 prosenttia vientituloistaan öljystä.

Levottomuudet ovat tähän mennessä suurin haaste maan uudelle sotilashallitsijalle kenraali Abdulsalami Abubakarille, joka on luvannut luovuttaa vallan vaaleissa valituille siviileille ensi toukokuussa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.