Mainos

Lisää ilmoituksia lasinsiruista - uusin löytö leivästä

Evira on saanut tänään lisää ilmoituksia elintarvikkeissa olleista siruista. Siruja kerrotaan löytyneen niin kananmunan sisältä kuin sipulistakin, kertoo Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio.

Lieksassa lauantaina ostetusta ruotsalaisvalmisteisesta Pågen-täysjyvävehnäleivästä on löytynyt lasia, kertoo puolestaan sanomalehti Karjalainen. Leivän myynyt K-Supermarket Oltermanni poisti heti kaikki Pågenin tuotteet myynnistä.

Lasia sisältänyt leipä on nyt tutkittavana Lieksan kaupungin terveysvalvonnassa. Alustavan tutkimuksen mukaan leivästä löytynyt vierasesine on lasia. Pågenin emoyhtiön laadunvalvonta Ruotsissa tutkii tapausta.

Pakasteet pysyvät altaissa

Eviran mukaan tänään varmistunut lasinsirulöytö Finduksen pakastetuotteesta ei johda pakastekasvisten pois vetoon myynnistä.Myöskään tuotteiden valmistaja Findus ei näe syytä poistaa pakastekasviksiaan myynnistä. Yhtiön mukaa kyse on yksittäistapauksesta.

Lapualta löytyneet sirut varmistuivat aamulla lasinsiruiksi Seinäjoen elintarvike- ja ympäristölaboratoriossa tehtyjen tutkimusten jälkeen.

Laboratorioon toimitetut näytteet olivat pieniä, pyöreitä lasinsiruja, kertoo Seinäjoen kaupungin johtava hygieenikko Seppo Kangas. Siruja oli kaikkiaan kolme.

- Lasisirut vaikuttivat melko vaarattomilta. Ne olivat hyvin pieniä ja pyöreäpintaisia - eivät teräviä tai särmikkäitä, kertoo Kangas MTV3:n uutisille.

Sirut on toimittu poliisille tutkittavaksi. Sirujen alkuperästä ei ole vielä tietoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.