Mainos

Lisää eläinaktivisteja pidätetty

Keskusrikospoliisi pidätti kolme helsinkiläistä eläinaktivistia maanantaina eri paikoista pääkaupunkiseudulta. Rikoskomisario Tero Haapala keskusrikospoliisista pitää kolmikkoa - kahta naista ja yhtä miestä - eläinaktivistien keskeisinä vaikuttajina.

Haapalan mukaan kolmikosta mies ja toinen naisista osallistuivat taannoiseen Orimattilan kettutarhaiskuun, joka on esitutkintavaiheessa. Kolmikkoa epäillään myös osallisuudesta viiteen murtoon koe-eläinasemille. Kolmikko on säilössä Vantaan poliisivankilassa Tikkurilassa.

Haapalan mukaan jutun tutkinnassa on päästy hyvin eteenpäin. Poliisilla alkaa hänen mielestään olla hyvinkin selkeä käsitys siitä ryhmästä, joka on tehnyt iskuja eri puolille.

Poliisi arvioi iskujoukon pieneksi

Iskuja tehneiden joukko on Haapalan mukaan suhteellisen pieni, kooltaan kuitenkin suurempi kuin nyt pidätetty kolmikko. Haapala muistuttaa, että Orimattilassa turkistarhaiskua yritti viisi henkeä. Poliisitutkimuksen mukaan iskuihin syyllistyneiden henkilöiden ydinjoukon suuruus olisi alle kymmenen henkeä.

Poliisin mukaan koe-eläinasemien murtoja tehtiin tammikuussa 1997 Kansanterveyslaitoksen Helsingin Mannerheimintien asemalle sekä yliopistollisille koe-eläinasemille Tampereella ja Kuopiossa. Kuopion yliopiston Karttulan-asemalle oli kolme murtoa: viime elokuussa ja syyskuussa sekä loppuvuodesta 1996.

Kaneja, rottia ja koiria viety

Haapala kertoo asemilta anastetun kaneja, rottia ja koiria. Kaneja vietiin vuosi sitten kymmenen, rottia vietiin 28 ja koiria kuusi. Koiria on saatu takaisin neljä, kaikki muut eläimet ovat edelleen kateissa.

Haapalan mukaan pidätetyn kolmikon vangitsemisvaatimus on tehtävä klo 12:een mennessä ensi torstaina, mikäli tutkinnalliset syyt sitä vaativat.

Naisaktivisti syömälakossa

Tutkimukset mäntyharjulaisen pariskunnan osuudesta Karttulan koe-eläinlaitoksen beagle-varkauksiin jatkuvat. Pariskunta vangittiin viikko sitten.

Mikkelin käräjäoikeus päätti maanantaina jatkaa aktivisti-naisen vangitsemista. Nainen on ollut syömälakossa koko vangitsemisensa ajan, mutta on hyvävointinen. Miesaktivisti päästettiin vapaaksi viime viikon torstaina, koska tutkinnallisia tarpeita ei enää vangitsemille ilmennyt, sanoo Haapala.
(STT)
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.